loader
Foto

„Ce fac acum îmi oferă infinit mai multă împlinire decât orice eveniment fastuos de televiziune”

RECOMANDARI

Melania Medeleanu, om de BINE prin excelenţă, a fost invitata săptămânii la „Brilliant”. Emisiunea realizată şi moderată de Loredana Negrilă s-a difuzat pe 10 iunie, de la ora 14.30, la TVR INFO.

 

„Îi asociem numele cu solidaritatea socială. Pe care o cultivă și oferă nu pentru lauri și glorie, nu pentru notorietate și bani, nu demonstrativ și nici pentru vreo recompensă. Dintotdeauna, de când se știe a încercat sa facă BINE.” Astfel o introduce Loredana Negrilă „în scenă” – chiar dacă simpla prezenţă e o carte de vizită suficientă în faţa publicului – pe invitata sa de sâmbătă la „Brilliant”. Pentru că Melania Medeleanu este una dintre „zânele bune” ale societăţii noastre, care îşi foloseşte întreaga energie şi capitalul de imagine pentru a-i ajuta pe cei în nevoie. O fărâmă din sufletul ei o lasă telespectatorilor TVR INFO, într-un dialog cu cea care îi caută şi ni-i prezintă pe oamenii ale căror visuri împlinite aduc binele în destinele atâtor altora. Pe 10 iunie, de la ora 14.30, Loredana Negrilă ne aşteaptă la o nouă ediţie „Brilliant”.

(w882) Melania Me

„Spune-le oamenilor că iubești să faci bine, dar nu crede, nici măcar o secundă, ca ești unicul om care face asta. E o chestiune de nuanță, dar ea face diferența între cei care fac bine pentru că asta îi definește și cei care fac bine pentru că asta le aduce un beneficiu: imagine, bani, laude, poziția de lider, atitudinea de învingător.” Este principiul ce ghidează întreaga conduită a Melaniei Medeleanu.

Cei peste 20 de ani de presă și de audiovizual, studiile în psihologie, jurnalism și logopedie i-au fost cel mai bun profesor formator pentru ceea ce face azi: „îmblânzește fluturi”, șlefuiește sunete și idei, pune lumina acolo unde simte că talentul unui om stă în umbra timidității sale. Mai exact, ține cursuri de dicție, de exprimare și frazare corecte în limba română, de public speaking. Cu disciplină și responsabilitate.

Pentru unele generații, Melania Medeleanu este omul pe care încă îl asociază cu imaginea jurnalistei de pe micul ecran. Pentru altele, e mai aproape de cotidian și de-nțeles viața ei ca om BUN, structural și om de BINE, ca reper într-o societate: este cea care a fondat Asociația MagiCAMP, locul care a făcut minuni pentru copiii cu afecțiuni oncologice, iar de aproape patru ani, Centrul Comunitar „Zi de Bine” a devenit noul proiect de suflet al Melaniei. A luat-o, așadar, de la capăt, punând pe picioare o asociație care vrea și poate, căci o demonstrează deja, să schimbe vieți în bine.

„Ce fac acum îmi oferă infinit mai multă împlinire decât orice eveniment fastuos de televiziune”, afirmă invitata, motivând că atunci „când ai ca reper viața grea a unui om, îți dai seama că problemele tale sunt minore”. „Notorietatea din televiziune n-a fost suficientă pentru a fi fericită cu adevărat”, mai spune ea, admiţând totuşi că notorietatea deschide uşi.

Melania mărturiseşte că jobul de mamă este cel mai greu din viața sa, că nedreptatea și lipsa de bun simț o consumă cel mai tare. Cu toate astea, nu ar renunța la empatie și generozitate deși, în multe cazuri, facerea de bine vine cu suferință la pachet și spune că, oricât de dificile ar fi poveștile al căror final îl schimbă în bine, suferința ei nu se poate compara cu suferința celui pe care îl ajută: „Ca să faci bine fără să te descurajezi, e vital să nu uiți că nimeni nu e Dumnezeu, așa că e de-ajuns să-ți faci bucățica ta”, căci „nimic nu are omul mai asemenea cu Dumnezeu decât facerea de bine, chiar dacă Dumnezeu o dăruiește mai bogată, iar omul mai săracă, fiecare, după puterea sa.”

O conversaţie despre BINELE ca sursă inepuizabilă de motivație, singurul vestigiu statornic al vieților noastre. Niciodată, prilej de trufie. Sâmbătă, 14.30, la „Brilliant”, pe TVR INFO.

(w882)

Interviurile „Brilliant” fac cunoscute telespectatorilor inițiative, platforme și antreprenori români din domenii cât mai variate: IT, medicină, sport, turism, agricultură organică, ecologie, comerț online, învățământ la distanță, asistență socială, asistență pentru problemele diasporei românești, voluntariat, arte (teatru, muzică, dans, artă, film, literatură), inițiative pan-europene în cadrul cărora România e un actor important, dar și multe altele al căror unic numitor comun este curajul de a fi tu însuți, de a-ți prețui visurile și de a le pune în practică, spre binele tău și al societății.

 
Slalomul printre proverbe şi greşeli gramaticale continuă la „Care pe care”

Ruxandra Gheorghe-Negrea ne propune noi confruntări lingvistice la „Care pe care”, sâmbătă şi duminică, 10-11 mai, de la ora 16.00, la TVR 1.

„Roșia Montană trăiește”. Cum a răsturnat „buturuga mică” planurile gigantului minier aflăm la „Dosar România”

În premieră națională, TVR difuzează mărturii ale principalului intervenient în procesul de la Washington, Sorin Jurca, unul dintre puținii ...

Noul Suveran Pontif al Bisericii Catolice, Papa Leon al XIV-lea

Președinția României, Guvernul și Patriarhia Română au transmis mesaje de felicitare după anunțarea noului Suveran Pontif al Bisericii Catolice, ...