Neînfricatul Mărgelatu vine la TVR 1 | VIDEO

TVR.RO | Joi, 01 Octombrie 2020
Cel mai iubit erou al filmului românesc, neînfricatul Mărgelatu, a venit la TVR 1, cu întreaga sa serie de aventuri. Sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 21.10, întâlnirile se încheie cu „Totul se plătește”.
margelatu

De-a lungul a şase episoade, actorul Florin Piersic, acest “Clint Eastwood dâmbăviţean admirabil în deghizări, scump la vorbă, neprecupețit în lovituri” - după cum îl caracteriza criticul Tudor Caranfil - dă viaţă eroului care i-a marcat cariera.

Când spui Florin Piersic, inevitabil oamenii îl asociază cu Mărgelatu - nonşalant, cu pălăria pe ochi, spârgând seminţe şi zâmbind zeflemitor.

Pornind pe Drumul Oaselor, primul film din serie, Mărgelatu păşeşte simbolic pe dumul spre nemurire, devenind probabil cel mai îndrăgit personaj de aventuri pentru cinefilii români şi nu numai.

(w640) margelatu

Mărgelatu a devenit erou apreciat şi în alte ţări în care a fost difuzat, cele mai impresionante reacţii venind, surprinzător, din partea spectatorilor din China. Nebărbierit, cu hainele prăfuite, scump la vorbă, persoanjul interpretat de Florin Piersic a strâns cu „Drumul oaselor” (1980) aproape 5 milioane de spectatori în doi ani şi jumătate, un record absolut pentru anii în care a fost lansat.

Au urmat încă cinci episoade pline de acţiune, cascadorii şi intrigă în filmele: „Trandafirul galben” (1982), „Misterele Bucureştilor” (1984), „Masca de Argint” (1984), „Colierul de Turcuoaze” (1985) şi „Totul se plăteşte” (1986) -  toate având peste un milion de spectatori în primele şase luni.

***

Cele şase episoade ale seriei Mărgelatu vin la TVR 1, începând din 3 octombrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 21:10, astfel:

3 octombrie - Drumul oaselor

10 octombrie - Trandafirul galben

17 octombrie - Misterele Bucureştilor

24 octombrie - Masca de argint

31 octombrie - Colierul de turcoaze

7 noiembrie - Totul se plătește

Filmul din 1987 regizat de Mircea Moldovan încheie seria aventurilor lui Mărgelatu, sâmbătă seara la TVR 1. Eroul îi predă ștafeta lui Iancu Jianu. „Iancu Jianu, zapciul", regia Dinu Cocea, este programat pentru 14 noiembrie, ora 21:10.

TVR +
Canalul TVR YouTube