loader
Foto

Natură şi aventură

Dan Păvăloiu vă aşteaptă în fiecare sâmbătă, de la ora 16.00, pe TVR3

 

Alpinismul, speologia, pescuitul, vânătoarea şi observaţia de animale, raftingul, zborul cu parapanta, scufundările sau, pur şi simplu, drumeţia sunt mijloacele prin care natura sălbatică a României este explorată cu multă perseverenţă şi curiozitate de echipa emisiunii Natură şi aventură, în fiecare sâmbătă, de la ora 16.00, pe TVR3.

Sunt 10 ani de când Dan Păvăloiu călătoreşte pe meleagurile patriei în căutarea de noi provocări. Dan călătoreşte fie singur, fie însoţit de oameni care împărtăşesc aceeaşi pasiune pentru natură. Se pledează pentru depăşirea clişeelor de genul drumeţiilor pe Valea Prahovei, se promovează locurile cu potenţial turistic de la noi din ţară şi se face educaţie ecologică.

Având ca sursă de inspiraţie producţii de notorietate difuzate pe posturile National Geographic şi Discovery, echipa emisiunii Natură şi aventură utilizează mijloace tehnice complexe şi foloseşte echipamente speciale. Emisiunea presupune muncă de teren, dar şi multe ore de montaj şi, nu în ultimul rând, o echipă antrenată pentru situaţii neprevăzute.

În timpul incursiunilor în intimitatea naturii, surprizele sunt des întâlnite: o  avalanşă, o căzătură neplanificată în râu sau o alta în apele îngheţate ale unui lac, un zbor cu parapanta plin de emoţii, o escaladare dificilă a unui perete de stâncă sau gheaţă. „Nu putem lucra cu orice cameraman, de exemplu cu unul care are rău de înălţime. Dacă se întâmplă, totuşi, ca un cameraman să nu poată ajunge în anumite locuri, atunci filmăm noi", povestesc realizatorii TVR Cluj Dan Păvăloiu şi Ovidiu Pop. „Depindem de vreme, aşa că uneori reuşim să facem un episod în trei zile, alteori ne ia o săptămână, iar câteodată se întâmplă să ne întoarcem cu mâna goală. Apoi urmează orele de vizionare şi vreo 16 ore de montaj", adaugă cei doi.

Traseele echipei Natură şi aventură prin ţară sunt marcate la tot pasul şi de probleme ecologice, precum deşeurile lăsate la întâmplare sau defrişările necontrolate. Săptămână de săptămână sunt repetate îndemnuri pentru respectarea şi conservarea mediului înconjurător. De altfel, cea mai importantă distincţie din palmaresul emisiunii Natură şi aventură este Premiul special pentru protecţia naturii, obţinut la Festivalul Televiziunilor Locale şi Producătorilor Independenţi SIMFEST 2006, pentru producţia "În căutarea cerbilor".

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...