loader
Foto

Galerie foto

Actori şi sportivi, la „Nadine”

Sportivele Andreea Răducan şi Ana Maria Brânză şi actorii Ana Ularu, Constantin Cotimanis şi Marius Manole ne dau idei despre cum să ne transformăm viaţa şi să ne schimbăm mintea. În perioada 18-25 mai, la TVR 1.

 

Sportiva Andreea Răducan deschide seria invitaţilor acestei săptămâni, pe care Nadine o va petrece alături de două medaliate cu aur în competiţii mondiale – Andreea Răducan şi Ana Maria Popescu (Brânză), precum şi în compania actorilor Ana Ularu, Constantin Cotimanis şi Marius Manole. Continuăm să vorbim la Nadine despre cum să ne schimbăm mintea, dar aducem în discuţie şi o temă nouă: cum să ne transformăm viaţa.

Andreea Răducan: „Nu am luat nici viaţa la mişto, nici oamenii la mişto... am încercat să învăţ din tot ceea ce am trăit!

(w500)

„Poate că am venit pe Pământ cu un soi de echilibru pe care l-am luat... nu ştiu... de la Univers, de la părinţi, dar pe care l-am şi antrenat”, îi mărturiseşte gimnasta gazdei Nadine, la TVR 1. Sportiva care ne-a bucurat cu exerciţii perfecte la sol şi sărituri în competiţii mondiale şi olimpice, vine azi, 18 mai, la Nadine, pentru a ne împărtăşi din experienţa de viaţă a unei campioane: „nu trebuie să îţi fie teamă, ci să ai curajul de a înfrunta chiar şi lucrurile care consideri că îţi dau bătăi de cap!” şi „Nu poţi progresa dacă nu încerci să faci mereu mai mult”. Mai multe despre cum să ne schimbăm mintea, cum să ne „programăm” pentru succes – luni, 18 mai, de la 18.55, la Nadine.

Constantin Cotimanis: „Încearcă să pui, în fiecare zi, câte o sămânţă bună în pământ”

(w500)

Când am gânduri negative, pur şi simplu nu le bag în seamă...dintr-un soi de laşitate”, recunoaşte deschis Constantin Cotimanis, marţi, 20 mai, când intră în dialog cu Nadine la TVR 1. Cu vocea lui inconfundabilă, cu naturaleţea-i cunoscută, Constantin Bebe Cotimanis ne va învăţa din experienţa sa şi ne va spune cum să ne ţinem mintea deschisă: „Trebuie să faci numai lucruri bune, pentru că Dumnezeu te va judeca după ultimul tău gând. Dar tu nu ştii când el te va lua... Dacă vei fi bun, lumea se va apropia de tine...şi vei putea împărtăşi, chiar şi celor care nu au fost buni, bunătate...”, crede cu tărie Bebe Cotimanis. Alte idei – marţi, 20 mai, ora 18.55, la Nadine, TVR 1.

Marius Manole: „Am aproape 42 de ani şi simt că îmi trebuie o transformare majoră. Nu ştiu care va fi, doar intuiesc că ar trebui să se întâmple!”

(w882)

Joi, actorul ale cărui roluri ne aduc infinită bucurie sau ne invită la introspecţie, în piese de teatru jucate pe scenele marilor teatre ale capitalei, acceptă invitaţia moderatoarei Nadine la emisiunea care îi poartă numele, la TVR 1. Povesteşte despre el cu sinceritate: despre actorul Marius Manole, dar şi despre cel pe care îl regăseşte singur, acasă, după fiecare spectacol; despre cum găseşte resurse pentru a se implica în atâtea proiecte, dar şi despre cum oricare dintre noi putem să ne schimbăm viaţa: „În fiecare dintre noi există o pasiune. Trebuie să ne dăm voie, ca măcar o oră, două pe săptămână, să ne ocupăm de ea. S-ar putea, uneori, ca pasiunea aceea să fie... calea...” Şi, chiar dacă „ai închis o uşă, mergi mai departe. Se vor deschide altele, se vor deschide ferestre, uneori lumi întregi” (Marius Manole). Nadine ne dă întâlnire cu actorul Marius Manole joi, 21 mai, de la 18.55, la TVR 1.

Ana Maria Popescu (Brânză): „Pentru mine, eşecul a fost cea mai bună lecţie!”

(w882)

Vineri, 22 mai, la Nadine avem întâlnire cu o mare campioană: Ana Maria Popescu (Brânză) a fost declarată cea mai mare spadasină din lume în mai multe sezoane şi are în palmares titluri de vicecampioană şi campioană olimpică, de trei ori campioană mondială şi de 7 ori campioană europeană.

Pentru sportiva de performanţă, perioada carantinei, perioada aceasta de izolare „a fost ca o binecuvântare. Este cea mai lungă perioadă în care am stat acasă cu soţul meu, noi fiind amândoi sportivi”, mărturiseşte scrimera. „Mi-am scos trusa de pictură şi m-am bucurat, m-am relaxat”, mai adaugă ea.

Ca şi celorlalţi invitaţi ai săptămânii, sportiva ne va oferi câteva exemple despre cum să ne transformăm viaţa, pornind de la experienţa personală: „Ca să construieşti acel moment prielnic pentru ce vrei să ţi se întâmple, trebuie să munceşti în fiecare zi pentru acel lucru”. Şi tot ea recunoaşte că performanţa ei maximă, „până în acest moment, este că am terminat un semi-maraton”. Dar a învăţat să alerge abia la douăzeci şi ceva de ani... „Scrima este job-ul meu. Datoria mea este să merg să cuceresc medalii”, spune cu determinare câştigătoarea de multe ori a aurului pentru România. O cunoaştem pe spadasina Ana Maria Popescu (Brânză) şi altfel, la Nadine, vineri, 22 mai, tot la 18.55.

Ana Ularu: „Transformarea vieţii vine, întotdeauna, din cu totul altă direcţie decât te aştepţi”

(w500)

Iar luni, 25 mai, începem săptămâna cu un dialog relaxat alături de o vedetă care a jucat în compania unor mari nume de la Hollywood: actriţa româncă Ana Ularu.

„Am mare respect pentru partenerii mei celebri şi am avut mare noroc să lucrez cu OAMENI, nu cu efigii”, mărturiseşte Ana Ularu, pe care am văzut-o pe marele ecran alături de vedete precum Keanu Reeves, Tom Hanks, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Felicity Jones sau Jeremy Irons. „Mă impresionează un partener plăcut de lucru, care îţi face meseria frumoasă”, adaugă actriţa, care la aproape 35 de ani, are o carieră internaţională de invidiat în cinema. Modestă, actriţa spune: „E vorba şi despre noroc. Sunt absolut convinsă că există actori mult mai talentaţi ca mine, dar care nu au avut şansa mea”. Dintre principiile sănătoase pe care le urmează, ne împărtăşeşte şi nouă câteva: „Am învăţat că trebuie să lucrezi, fără să te aştepţi la ceva, iar plimbarea mea prin lume m-a învăţat că nu trebuie să iau nimic de-a gata şi că nu mi se cuvine nimic”.

O întâlnim pe actriţa care are obiceiul să se uite câte bilete se vând – „E aşa o bucurie să vezi SOLD OUT, îmi umple sufletul!” – luni, de la 18.55, la Nadine, cu poveşti pline de miez din culisele filmărilor unor producţii cinematografice de succes şi din viaţa româncei Ana Ularu.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...