loader
Foto

Galerie foto

„Misteriosul Bagger Vance”, în regia lui Robert Redford, la TVR 1

Duminică, 17 ianuarie, de la ora 21.10, vă invităm să urmăriţi la TVR 1 filmul „Misteriosul Bagger Vance”, în regia lui Robert Redford.

 

Filmul a fost realizat în anul 2000, cu Will Smith, Matt Damon, Charlize Theron şi Jack Lemmon, în distribuţie, acest rol fiind şi ultima apariție a lui Jack Lemmon pe marele ecran.

(w235) MisteriosuRannulph Junuh din Savannah, Georgia, este logodnicul bogatei Adele Invergordon şi este un talentat jucător de golf. Copilul minune al orașului este trimis pe frontul Primului Război Mondial. Când se întoarce din război, marcat de traume, se izolează.

În anul 1929, Marea Criză face nenumărate victime, printre care şi tatăl lui Adele. John Invergordon, ruinat, se sinucide, lăsându-și o fiică desperată, împovărată de datorii. Pentru a scăpa de problemele financiare, dar şi pentru a-l scoate pe Junuh din izolare, Adele organizează un mare concurs de golf, cu un premiu în valoare de 10.000 de dolari.

(w235) MisteriosuLa început, Junuh nu vrea să participe, dar se va lăsa convins de misteriosul Bagger Vance, ale cărui sfaturi par să urmări directe asupra vieţii sale.

„Misteriosul Bagger Vance” este bazat pe cartea cu același titlu scrisă în anul 1995 de Steven Pressfield.

Actorul şi regizorul Robert Redford, fondator al Festivalului de Film Sundance, este dublu laureat Oscar - în 1981 pentru regia filmului „Ordinary People” și în 2002, pentru întreaga carieră. Redford a primit şi două Premii Globul de Aur – pentru debut, în 1966, pentru rolul din Inside Daisy Clover, şi pentru regia la „Ordinary People”. Din 1960 până la debutul pe marele ecran, în 1965, Robert Redford jucase doar în seriale TV.

(w882) Robert Red

(Foto: imbd)

FILM.TVR.RO

Logo

 
Ce este „Dincolo de aurul Apusenilor”? Răspunsuri, în primul episod din noul sezon „Dosar România”, la TVR 1 | VIDEO

Documentarul de investigaţie semnat de jurnalistul TVR Gabriel Geamănu a deschis o nouă serie a emisiunii de reportaje, documentare şi anchete ...

Duminică, 31 martie, ora 19.00, vă invităm să urmăriți, la TVR 1, o nouă ediție a emisiunii "Breaking Fake News" despre situația mercenarilor ...

A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...