loader
Foto

Best of "Politică și delicatețuri": Marius Manole, la masă cu Mircea Dinescu

Revedem, pe 6 septembrie, o ediție Best of a emisiunii "Politică și delicatețuri". Marius Manole i-a dat o mână de ajutor lui Mircea Dinescu. Cum au colaborat cei doi în bucătărie, aflăm la TVR 1 şi pe TVR+ pe 6 septembrie, de la ora 14:30.

 

„Am vrut să-l şochez puţin, trebuie să recunosc, dar el e actor şi a văzut multe la viaţa lui", ne-a spus râzând poetul, care îşi aşteapta invitatul la Politică şi delicateţuri cu două… capete: unul fiert, de viţel şi unul copt, de porc.

Duminică, la Politică şi delicateţuri de la TVR 1, invitatul lui Mircea Dinescu este unul dintre cei mai iubiţi actori din noua generaţie: Marius Manole.

„E uşor înspăimântător, dar după ce le vezi în farfurie, gustul îţi domoleşte părerea” ne-a spus Marius Manole, pe care Dinescu l-a pus la treabă încă de la începutul emisiunii. Pasionat de bucătărie, musafirul a tăiat conştincios legumele, a amestecat în oale şi a gustat din tot ce găsea pe masă. Dinescu a preparat o mâncare „uşor sălbatică, pentru oameni fini”, adică o tocană din limbă şi falcă de vită şi porc, copan de gâscă afumat, cârnaţi de la Cetate. Nu au lipsit ingredientele sale vedetă: zeama de portocale, dulceaţa de ardei iuţi şi ardeiul copt, dar şi piperul roşu cu aromă de trandafiri.

(w882)

(w882)

Marius Manole s-a simțit ca acasă în bucătăria poetului, a râs, a glumit şi a participat cu bucurie la prepararea tocanei. „Mi-ar plăcea să învăţ să gătesc ca Dinescu, să am o săptămână în care să stau aici lângă bucătari şi să văd cum fac… mi se pare una dintre cele mai frumoase meserii din lume”.

(w882)

(w882)

Dinescu a asortat la tocană o salată de varză murată în care a pus seminţe, fructe de pădure şi sâmburi de rodie şi l-a poftit pe Marius în cramă, la un pahar de rose.

(w882)

(w882)

Gazda şi musafirul au ascultat vrăjiţi muzica celebrului lăutar Ionel Tudorache, care i-a transpus, cu timbrul său inegalabil şi cu piesele vechi, în atmosfera de la începutul secolului trecut.

(w882)

Discuţia de la masă ne-a dezvăluit lucruri despre începuturile carierei lui Marius Manole, acesta povestind cu farmec întâmplări hazlii din lumea teatrului, spre deliciul poetului, la rândul său atras de actorie încă din adolescenţă.

(w882)

***

Actorul Marius Manole s-a născut pe 4 octombrie 1978, la Iaşi. A absolvit, în anul 2000, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, iar între anii 2002 şi 2003 a urmat cursurile secţiei de coregrafie din cadrul UNATC Bucureşti. Din 2002 este angajat al Teatrului Naţional din Bucureşti. De-a lungul timpului a colaborat cu teatrele Bulandra, Metropolis, Odeon, Maria Filotti din Brăila, Teatrul Naţional Timişoara. A jucat în câteva filme de lung şi scurtmetraj, sub bagheta unor regizori precum Silviu Purcărete şi Alexa Visarion.

***

Din primăvara lui 2014, duminica este, pentru telespectatorii TVR, prilej de întâlnire cu emisiunile pline de savoare marca Mircea Dinescu. Săptămânal, poetul, pamfletarul şi masterchef-ul Dinescu realizează şi moderează Politică şi delicateţuri. Pasionat de arta culinară şi la curent cu dedesubturile jocurilor politice, Mircea Dinescu încearcă să scoată din banalitate ideea de bucătărie românească, asortând-o cu un vin bun şi cu muzică lăutărească veche. Alături de el se află, de fiecare dată, o personalitate din actualitatea românească, o vedetă, un politician, un artist, un filosof sau un medic celebru. Pentru doritori, masterchefi şi gurmanzi, toate reţetele prezentate de Mircea Dinescu se găsesc pe site-ul TVR, în secţiunea dedicată emisiunii, sub titlul „Reţetele lui Dinescu".

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...