loader
Foto

Michael Phelps îşi vizualizează triumful în ultima sa competiţie înainte de retragere

Cel mai mare sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, Michael Phelps, şi-a anunţat retragerea din viaţa sportivă, imediat după Jocurile Olimpice de la Londra.

 

Fenomenul Phelps a dezvăluit secretul reuşitelor sale excepţionale: îşi vizualizează evoluţiile în nopţile dinaintea fiecărei competiţii la care participă, un exerciţiu mental riguros prin care se imaginează lovind apa şi alunecând, secundă cu secundă, simţind ritmul unei curse perfecte.

În fiecare noapte, Phelps „înoată” în întuneric, apoi îşi pune în aplicare exerciţiul în bazin, cu ochii acoperiţi: „Am o pereche de ochelari de protecţie coloraţi cu un marker negru”, a dezvăluit recordmanul. Astfel, el trebuie să simtă, să intuiască fiecare mişcare până la atingerea marginii bazinului. „Sună ciudat, sunt sigur, dar în felul acesta sunt pregătit pentru orice s-ar putea întâmpla. Nu vreau să ies din această zonă de siguranţă”, a mai declarat sportivul.

Se poate crede că acest exerciţiu ţine de practicile yoga, însă el îşi are originile în experienţe mult mai... lumeşti: la Olimpiada de la Beijing, cursa lui Phelps pentru cele opt medalii de aur a fost periclitată atunci când ochelarii de protecţie pe care îi purta s-au umplut cu apă în timpul probei de 200m fluture. Din fericire, înotătorul era pregătit şi nu doar a câştigat cursa, ci a doborât şi recordul mondial.

Vezi toţi campionii Jocurilor Olimpice de la Londra, din 27 iulie, pe TVR1, TVR2, TVR3 şi TVR HD.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...