Mesaj important pentru cinefili: „Telecinemateca” se întoarce la TVR 1| VIDEO

TVR.RO | Vineri, 11 Septembrie 2020
Din 15 septembrie, cele mai tari filme de aventuri, de capă și spadă sau western-uri spaghetti sunt la TVR 1, în fiecare seară de marți, de la ora 22.20, sub binecunoscutul generic al „Telecinematecii”.  
Les_Ferrets_de_la_Reine_Les_Trois_Mousquetaires

Dragă cinefilule,

Îți scriu aceste rânduri acum, în pragul unui eveniment important pentru mine. Îți scriu ca să îți dau vestea cea mare: MĂ ÎNTORC! Mă întorc la TVR 1! Vin să îți aduc multe bunătăți, să îți aduc ceea ce știu că îți dorești de la mine.

 

 

Te aștept, de acum, în fiecare seară de marți, de la 22.20, la TVR 1, cu cele mai tari filme de aventuri, de capă și spadă sau western-uri spaghetti.

(w640) Cei trei m

De acum încolo, dragă colecționarule de filme, nu-ți vor mai lipsi aventurile mușchetarilor, ale eroilor de legendă, seducători, imprevizibili, răzbunători, spectacolul din ringul gladiatorilor, poveștile de dragoste printre gloanțe sau iubirile între două dueluri, cu sufletul la gură. Pe toate le vei avea, săptămânal, la TVR 1. Ecranizări ale unor romane celebre sau producții cinematografice care au făcut înconjurul lumii îți vor sta, de acum, într-un buton de telecomandă: „Laleaua neagră”, „Fanfan la Tulipe”, „Zorro”, „Omul cu masca de fier”, „Leul din Teba”, „Contele de Monte-Cristo” sunt câteva dintre titlurile ce se vor afișa, marți seara, pe ecranul televizorului tău. Fără pauze, fără întreruperi, fără reclame.

Vei regăsi cu actori ale căror nume vor rămâne pentru totdeauna în istoria cinematografiei mondiale – a marii cinematografii mondiale: Alain Delon, Jean Marais, Gerard Philippe, Gina Lollobrigida, Bourvil, Giuliano Gemma – ca să-ți enumăr doar câțiva dintre ei!

(w640) les-trois-

Iar pentru prima întâlnire, ți-am pregătit, dragă prietene, una dintre producțiile de căpătâi din categoria filmelor de capă și spadă, „Cei trei mușchetari” (LES TROIS MOUSQUETAIRES - Franţa, 1961), ecranizare a unuia dintre cele mai citite romane ale lui Alexandre Dumas. Vei asista cu răsuflarea tăiată la spectaculoasele dueluri ale lui d’Artagnan și ale tovarășilor săi de aventuri, Athos, Porthos și Aramis, împotriva gărzilor cardinalului Richelieu. Vei fi, alături de ei, toți pentru unul și unul pentru toți, pentru protecția regelui Ludovic al XIII-lea şi a reginei Ana de Austria, împotriva intrigilor periculoasei spioane Milady de Winter. În distribuție îi vei recunoaște pe Gerard Barray, Mylene Demongeot, Georges Descrieres, Jacques Toja, pe care îi vei întâlni atât marțea aceasta, în prima parte a filmului, „Eghileții Reginei”, cât și săptămâna viitoare, când îți aduc partea a doua, „Milady se răzbună”.

(w640) Cei trei m

Sper ca noutățile să-ți provoace cel puțin la fel de multă bucurie câtă mi-au adus mie. Aștept cu mare nerăbdare seara de marți, 15 septembrie, când ne vom revedea la TVR 1. Bunul nostru prieten Radu F. Alexandru va fi și el acolo, să te introducă în atmosfera de la Curte și să-ți deschidă apetitul pentru aventură.

(w640) Cei trei m

 

Cu prietenie,

Telecinemateca

TVR +
Canalul TVR YouTube