loader
Foto

Melba, un desert elegant

RECOMANDARI

Piersici, zmeură și înghețată - un deliciu! Mai ales când e sezon de piersici și le găsești peste tot, coapte și frumoase. Melba este un desert care le îmbină pe toate și e foarte simplu de făcut. De ce se numește Melba? Inspirat de soprana australiană Nellie Melba, celebrul Chef Auguste Escoffier a creat acest desert și l-a gătit prima oară la un dineu oferit în onoarea artistei.

 

Timp de preparare: 20 de minute

Porții: 4

Ingrediente:

1 pahar cu zmeură

4 linguri de zahăr

6 piersici

1 linguriță cu zeamă de lămâie

1 l de înghețată de vanilie

Recomandări:

În loc de zmeură, poți să folosești căpșune.

În loc de piersici proaspete, poți să pui piersici din compot.

Școala veche a acestei rețete recomandă să fierbi pe loc piersicile, adică să faci un mic compot special pentru acest desert. Dar cum timpul de preparare propus este de doar 20 de minute, poți să folosești fără probleme fructe proaspete.

Ordinea în care se pun ingredientele în castronul de servire este la libera ta alegere. Rețeta propune întâi feliile de piersică, dar poți pune și înghețata ca bază a desertului.

Mod de preparare:

1. Pui în blender zmeura cu 2 linguri de zahăr. Lichidul rezultat îl strecori printr-o sită fină într-un castron și îl pui la frigider.
2. Cu un cuțit mic, cureți piersicile, le tai în jumătăți, apoi le feliezi. Le pui într-un alt castron.
3. Adaugi peste feliile de piersici 2 linguri de zahăr și zeama de lămâie. Amesteci astfel încât toate bucățile de fruct să intre în contact cu sucul și zahărul.
4. Servirea se face în castronașe de desert aranjate astfel: întâi feliile de piersici, peste ele două linguri de înghețată, deasupra sosul de zmeură.
5. Poți decora cu zmeură ori cireșe, dar nu e obligatoriu. Doar că trebuie să păstrezi de la început câteva fructe. Se poate decora și cu diverse dulcețuri, dar nu mai mult de o lingură pentru fiecare porție. Desertul e acum gata!

Credit foto: Leena Robinson, Shutterstock

Logo

 
Mihai Trăistariu, un moment de suflet pentru aniversarea TVR la „Revelion 2026”

În anul aniversar în care Televiziunea Română împlinește 70 de ani, programul „Televiziunea Română prezintă: Revelion 2026” de la TVR 1 reunește ...

România, țara cu cea mai mare inflație din UE, de peste 8%

România continuă să rămână „codașa” Uniunii Europene atunci când vine vorba de nivelul de trai, o realitate confirmată de ultimele cifre care ...

Sărbătorile de iarnă în Banat

Banatul reunește 17 organizații confesionale, fiecare cu obiceiurile ei de Crăciun și An Nou. Andrei Milin, doctor în istorie și etnologie și ...

Marina Almăşan: „Mă declar din nou cucerită de sufletul moldovenesc!” Hai-Hui prin Chişinău, miercuri seară, la TVR 2

„Un oraș în tranziție, în care clădirile noi și cele vechi stau drepţi, una lângă cealaltă.” Astfel descrie Marina Almăşan capitala Republicii ...

„TVR a fost, este şi va fi preferata mea!” – Sanda Ladoși, invitată la Revelion 2026

Una dintre cele mai versatile și apreciate voci ale muzicii românești, cea care a reprezentat România la Eurovision 2004 și este unul dintre ...

Nevoi importante pe care sportul le poate satisface

Calitatea motivației sportivilor crește atunci când mediul de antrenament satisface nevoile psihologice fundamentale de autonomie, competență și ...

Din 15 decembrie, " Secretele de la palat" continuă seria dramelor istorice coreene şi aduce povestea frumoasei regine Seondeok. De luni până ...

Moţiunea de cenzură în care se cere demisia Guvernului, dezbatere și vot

Parlamentul României se pregătește pentru dezbaterea și votul moțiunii de cenzură intitulate „România nu este de vânzare – fără progresiști la ...

„Atmosfera aceasta de petrecere este fix… ca la 20 de ani!” Voltaj, energie și emoție în programul de Revelion la TVR 1

„Televiziunea Română prezintă: Revelion 2026” – programul TVR 1 din noaptea de 31 decembrie aniversează într-un mod cu totul special intrarea în ...

Irina Loghin, „regina muzicii populare”, pe scena Revelionului TVR 2026

Voce emblematică a folclorului românesc, Irina Loghin este invitată în „Televiziunea Română prezintă: Revelion 2026”, programul care deschide ...

În această ediție vă invităm să privim împreună lumea animalelor cu mai multă atenție, cu mai multă responsabilitate și cu inima deschisă. ...

Umbrele NeLibertății, o dezbatere „Omul și Timpul”, la TVR Cultural

„Revoluția din decembrie 1989 a devenit un paradox fără comparație: prima revoluție urmată de plecarea învingătorilor, nu a învinșilor. 1989 ...

Revitalizarea zonelor rurale din România reprezintă o provocare complexă a cărei soluționare depinde, în mare măsură, de succesul ...

Ștefan de Faÿ, un ambasador al demnității românești: „Excelența înseamnă respect egal pentru toată lumea!”

Duminică, 14 decembrie, ora 15:30, la TVR Cultural, „Portret de Excelență” îl are ca invitat pe Ștefan de Faÿ, Consul General Onorific al ...

Andrei Ursu (WRS) petrece Revelionul în familie. În familia TVR

Artistul care au cunoscut o ascensiune notabilă în ultimii ani, mai ales după participarea sa la Eurovision, se numără printre invitaţii ...