loader
Foto

Galerie foto

Măsuri pentru scăderea facturilor la utilităţi, la Interes general

Iulian Iancu, preşedinte Comisia pentru Industrii şi Servicii, Camera Deputaţilor, a fost invitatul lui Sorin Burtea, joi, la TVR 1, de la ora 17.00.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Avem resurse energetice importante, avem capacităţi de producţie diversificate, dar facturile la utilităţi ne ard buzunarele. La electricitate, de exemplu, aproape 40% din cost însemnă taxe, accize, comisioane. Liberalizarea preţului la energie conform calendarului stabilit cu organismele europene, nu poate duce decât la scumpiri. Plătim curentul electric în funcţie de cotaţia leu-euro, cu toate că cea mai mare cantitate este generată de hidrocentralele construite acum mai bine de 30 de ani şi nu importăm nici un gram de uraniu. Avem resurse de petrol şi gaze naturale, iar recent, în bazinul Mării Negre au fost descoperite zăcăminte consistente. Important este ca România să beneficieze de aceste resurse, exploatate de companii străine. Despre toate acestea îşi propune Sorin Burtea să discute cu invitatul său la Interes general, Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii, din Camera Deputaţilor. Emisiunea se difuzează la TVR 1 şi online, pe TVR+, joi, 13 noiembrie, de la ora 17.00.

Asigurarea unor preţuri competitive la utilităţi este vitală, dacă luăm în calcul că aproape o treime din Produsul Intern Brut al ţării este reprezentat de producţia industrială, unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană. Spre comparaţie, în Germania, aportul industriei la PIB este de 20%. Costuri mai mici pentru energie înseamnă locuri de muncă şi un trai mai bun.

Tranzacţionarea gazelor pe bursă, posibilitatea de a ne alege furnizorul de electricitate, apelarea la un consultant de specialitate care să ofere soluţii de eficientizare a consumurilor sunt câteva măsuri care duc la reducerea facturilor.

Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa interesgeneral@tvr.ro şi pe pagina  www.facebook.com/InteresGeneralTVR1.

Campania „Solicitaţi bonul fiscal!” continuă cu informaţii şi extragere de 4 premii, fiecare de 500 de lei.

Emisiunea Interes general se difuzează în direct la TVR 1 şi poate fi urmărită şi online, pe TVR+, disponibil şi pe tabletă sau mobil.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Regatul Unit: Conchita, invitat special, la petrecerea Eurovision de la Londra 2024

Câștigătoarea Eurovisionului din 2014, Conchita Wurst, se va alătura line-up-ului de la petrecerea Eurovision de la Londra 2024, în calitate de ...

Muzicianul Ion Bogdan Ștefănescu, în dialog cu Daniela Zeca Buzura, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2021) | VIDEO

Interviurile Danielei Zeca Buzura cu istoricul de artă Adrian-Silvan Ionescu, muzicianul Ion Bogdan Ștefănescu, actrița Mariana Mihuț, ...

O discuție de neratat la „Înapoi la argument”, despre drama și moștenirea familiei Pillat, cu Monica Pillat și H.R. Patapievici (ediție din 2009) | VIDEO(ediție din 2008)

Între 18 și 22 martie, de la ora 11.00, telespectatorii TVR Cultural pot revedea dialogurile memorabile ale lui Horia Roman Patapievici cu Dan ...