loader
Foto

„Mărturii pentru viitor” despre plante şi leacuri tradiţionale, pe TVR 1

„Mărturii pentru viitor: Ovidiu Bojor - Leacuri tradiţionale” este titlul sub care TVR 1 vă invită luni, 16 martie, de la ora 12.30, să cunoaşteţi ideile promovate de cel considerat fondatorul fitoterapiei moderne în România.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

În acest prim episod dedicat leacurilor tradiţionale, am încercat să confrunt părerile celor care le folosesc cu opiniile ştiinţifice ale unui adevărat specialist în domeniu, Ovidiu Bojor “, spune Radu Dănilă, realizatorul seriei de emisiuni „Mărturii pentru viitor”.

Ovidiu Bojor este unul dintre oamenii de la care avem multe de învăţat şi ale căror mărturii trebuie păstrate pentru viitor”, consideră realizatorul.

Adevăratele leacuri sunt cele care respectă un principiu de bază al înţelepciunii românești: păstrarea legăturii cu natura. Astfel, ele pot vindeca atât trupul, cât și sufletul.

Ovidiu Bojor s-a născut la 1 noiembrie 1924. În 1950 a absolvit Facultatea de Farmacie din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie din București, iar în 1968 a devenit doctor în farmacie. În 2004, a primit Diploma „Meritul Academic” din partea Academiei Române şi este deținătorul titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România.

Pasionat explorator, a condus patru expediţii în Himalaya, iar în 1984 şi 1985 a predat cursuri de specialitate la Kathmandu, în Nepal.

În 1985 a condus și a sponsorizat prima expediție româno-nepaleză în Himalaya, pentru cucerirea vârfului Gurja Himal, de 7.165 m, pe un traseu în premieră. A participat la mai multe misiuni exploratorii în Afganistan și în Africa (Ruanda, Tanzania, Uganda, Burundi și Botswana). A lucrat ca expert al Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială şi este membru al Societăţii Naţionale de Geografie din Statele Unite.

Este membru al Academiei de Ştiinţe medicale din România, membru al Academiei de Arte şi Ştiinte din SUA şi al Academiei Daco-Romane, iar în anul 2004 a fondat Centrul de Studii pentru Ştiinţe de Graniţă.

A publicat ca autor sau coautor peste 200 de lucrări științifice şi este autorul a mai mult de 30 de tratate de specialitate și de cărți de informare științifică. Este deţinătorul a peste 40 de brevete de invenţie, majoritatea aplicate în cercetare şi în producţie, două dintre ultimele brevete au fost medaliate cu aur şi argint la Saloanele Internaţionale de Invenţii.

Şi-a dedicat mai mult de 25 de ani din viaţă cartării Florei Medicinale din Carpaţi, iar metodologia sa, care ţine seama de ocrotirea naturii, a fost adoptată de către Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială şi recomandată ţărilor în curs de dezvoltare.

Urmăriţi aici „Mărturii pentru viitor. Ovidiu Bojor: Plante biblice” , întâlnirea pe care TVR 1 v-a propus-o pe 28 februarie 2015.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...