Marius Constantinescu a sărbătorit trei ani de căsătorie în oraşul iubirii

TVR.RO | Luni, 22 Iulie 2013
"Recunosc, Parisul e ca o a doua casă pentru mine"

Moderatorul emisiunii „România frumoasă” (TVR 2), Marius Constantinescu, a lăsat timp de o săptămână pupitrul emisiunii colegei lui de platou, Andra Gavril, pentru a petrece o săptămână de vacanţă la Paris, alături de soţia sa.

Nu este prima oară când jurnalistul TVR alege ca destinaţie „oraşul iubirii”, aceasta fiind a şaptea vacanţă pe care Marius o petrece în atmosfera fascinantă a Parisului. De data aceasta, însă, vizita lor a avut o semnificaţie cu totul specială, începutul lunii iulie fiind atât pentru el, cât şi pentru soţia lui, Ioana, una dintre cele mai frumoase perioade ale anului.

„Pe 3 iulie este ziua Ioanei şi, tot în aceeaşi zi, acum trei ani, ne-am căsătorit. Parisul este un oraş pe care l-am văzut de multe ori, pe care îl cunosc la fel de bine sau poate chiar mai bine decât Bucureştiul, care mi-e foarte drag şi de care mi-a fost dor încă de a doua zi de când am revenit în ţară. A fost şi un motiv de revedere cu câţiva oameni foarte apropiaţi sufletelor noastre: soprana Leontina Văduva, naşa noastră de cununie şi naşa Mariei, fetiţa noastră, apoi mezzo-soprana Viorica Cortez”, spune Marius Constantinescu.

Surpriza pe care Marius i-a pregătit-o soţiei sale pentru aniversarea căsătoriei a fost o vizită într-unul dintre locurile cele mai dragi pe care le-a văzut în călătoriile sale: domeniul de la Chantilly, la câteva zeci de kilometri distanţă de Paris, castelul de poveste cu cea de-a doua colecţie de artă a Franţei după cea de la Luvru, o arhitectură spectaculoasă şi un spaţiu cu parcuri surprinzătoare, lebede şi corcodei.

Pentru că, alături de familie şi de profesia de jurnalist, pe care o are şi soţia lui, călătoriile şi experienţele culinare se numără printre pasiunile lui Marius, Parisul a fost pentru acest an destinaţia ideală.

„Am mers prin pădure, am cules şi am mâncat fragi, am făcut fotografii şi am încercat celebra cremă Chantilly (în fapt, un fel de frişcă de casă), superbul somon în crustă de mac de la cel mai drag restaurant, deliciile dulci de la Erik Kaiser, profiterolul cu ciocolată caldă de la Maison de Verlaine, îngheţata de la Amorino, terrina de casă şi mi-cuit-ul au chocolat de la Louis Vins şi risotto cu coquilles Saint-Jacques par Leontina elle-meme”, adaugă Marius.

Marius Constantinescu le dă întâlnire telespectatorilor, alături de Andra Gavril, de luni până vineri, de la ora 19.00, în direct la TVR 2, în emisiunea „România frumoasă”.

TVR +
Canalul TVR YouTube