loader
Foto

Marius Bodochi la „Nocturne”: „Cel mai mult mă deranjează falsitatea” | VIDEO

Despre noroc, curaj și asumare, într-un dialog sincer cu un om căruia nu îi e teamă să pună punct şi să o ia de la capăt. Marina Constantinescu ne-a invitat la „Nocturne” pe 15 aprilie, de la ora 23.00, la TVR 1.

 

O voce inconfundabilă și un uriaș talent al teatrului și filmului din România. Născut la Cluj, „într-o familie de oameni simpli”, crescut mai apoi la țară și reîntors la oraș pentru studii, a avut primul contact cu teatrul pentru că „ușa era deschisă”, la propriu. Era un copil care pășea timid în acest loc magic, ținând în brațe o minge. Întâlnirea cu scena și actorii, vocile și privirile lor l-au impresionat pentru totdeauna. Invitatul Marinei Constantinescu la „Nocturne”, pe 15 aprilie, a fost actorul Marius Bodochi. Luni seară, de la ora 23.00, am urmărit un dialog captivant la TVR 1.

 

Și-a urmat cu încăpățânare visul, nu înainte de a face un scurt popas pe la Facultatea de Mecanică Agricolă. Așadar, în 1982, devenea proaspăt absolvent al Institutului de Teatru din Târgu Mureș, la clasa profesorului Constantin Codrescu. În același an, debuta pe scena Teatrului Național din Cluj-Napoca, cu rolul Cristopher Flanders din „Trenul nu mai oprește aici”, de Tennessee Williams.

La 41 de ani, face o mișcare mai mult decât curajoasă și pleacă la București. Lasă în urmă un statut râvnit și muncit, o carieră solidă și un post de lector la Universitatea "Babeș Bolyai", Facultatea de Litere, Catedra de Teatru.

Nume importante au amprentat destinul profesional al lui Marius Bodochi. Dintre acestea, actorul îi aminteşte pe regizorii care l-au provocat cel mai mult: Vlad Zografi, Mihai Măniuțiu, Victor Ioan Frunză, Aureliu Manea.

„În viață, trebuie să ai ceva sfânt”, spune Marius Bodochi. Familia, copilul și cariera sunt cele sfinte ale invitatului. De la mama sa, care creat toată viața mărțișoare, a învățat ce înseamnă dragostea, un sentiment ce-l urmează în toate.

(w882) Nocturne_

Sinceritatea este, de asemenea, una dintre valorile după care Marius Bodochi îşi ghidează viaţa: „Cel mai mult mă deranjează falsitatea. Trebuie să spunem ceea ce gândim”, e de părere invitatul Marinei Constantinescu.

Și, pentru că nimic nu este întâmplător, dialogul dintre Marina Constantinescu și invitatul ei a avut loc în Studioul „Tudor Vornicu”, locul în care a filmat, acum mulţi ani, piesa „Regina Mamă” alături de Olga Tudorache. Pe care, de altfel, o imită magistral!...

​De la cine a primit cea mai dureroasă critică? Care au fost cele mai importante întâlniri din viața sa? Despre noroc, curaj și asumare, luni seară, la „Nocturne”.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 

Echipa emisiunii „Tradiții” vă invită la o ediție cu gânduri alese, povețe spirituale, cântece pascale și secrete din bucătăria gospodinelor, ...

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

Turismul religios, pelerinaj pentru suflet

publicat: Marţi, 30 Aprilie 2024

În Săptămâna Patimilor, la „Investiţi în România!”, am ales o temă deosebită: turismul religios, pelerinaj pentru suflet. Emisiunea se difuzează ...

”Un doctor pentru dumneavoastră”, ediție specială

În Marţea Mare, aducem speranţa! La TVR Internațional, de la ora 19:00.