loader
Foto

Galerie foto

Maria Ciobanu, pe scena „Serbărilor Naţionale Ţebea 2019"

Spectacolul în care ascultăm cântecele românilor care au însoţit istoria neamului va fi prezentat de Iuliana Tudor şi transmis în direct de TVR 1 duminică, 8 septembrie, începând cu ora 14.30.

 

La doar câteva zile de la împlinirea frumoasei vârste de 82 de ani, Maria Ciobanu va urca pe scenă la Ţebea, unde au loc anual serbările naţionale dedicate memoriei lui Avram Iancu. Spectactatorii şi telespectatorii vor avea astfel şansa să o revadă pe iubita şi respectata artistă, care, în ultimii ani, a fost plecată din ţară. Reamintim că în 2016 doamna muzicii populare româneşti s-a retras din activitate după o lungă şi bogată carieră artistică.

An de an, mii de oameni participă la Serbările Naţionale de la Ţebea, prilejuite anul acesta de împlinirea a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu, supranumit şi „Crăişorul Munţilor”.

(w882)

De la primele ore ale dimineţii, mii de hunedoreni, dar şi oaspeţi din alte judeţe vin, cu mic cu mare, să asiste la eveniment, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în straie naţionale, cu drapelul tricolor în mâini sau alte simboluri naţionale.

Programul Serbărilor Naţionale de la Ţebea cuprinde, anual, şi un spectacol folcloric, aşteptat cu mult interes. Anul acesta, spectacolul va fi prezentat de Iuliana Tudor şi transmis în direct de postul TVR 1 duminică, 8 septembrie, începând cu ora 14.30.

(w500)

Timp de trei ore, în transmisiune directă la TVR 1, pe scenă vor urca artişti consacraţi precum Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Veta Biriş, Matilda Pascal Cojocăriţa, Mariana şi Adriana Anghel, Grupul din Hunedoara format din soliştii Ciprian Roman, Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Ovidiu Homorodean şi Bogdan Toma, un grup format din solişti bănăţeni: Ghiţă Călţun Brancu, Felicia Stoian, Ciprian Pop, Maria Coman, Grupul „Voievozii Munţilor” din Covasna, taragotiştii Pera Bulz, Ionel Coza şi Petrică Paşca şi „micul patriot”, copilul Tudor Limbean.

(w882)

Surpriza din acest an, aşa cum e menţionat mai sus, va fi prezenţa în spectacol la Ţebea, după foarte mulţi ani de zile, a doamnei Maria Ciobanu, mare artistă a României, iubită de toate generaţiile.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist „Drăgan Muntean", precum şi de Grupul Instrumental „Crai Nou" din Alba Iulia.

credit foto: Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara; FB Maria Ciobanu

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...