Malta a deschis înscrierile pentru participarea la selecția pentru ESC 2021

TVR.RO | Marţi, 27 Octombrie 2020
Compozitorii și textierii interesați să creeze piesa care va reprezenta Malta la Eurovision 2021 sunt invitați de organizatori să se înscrie cu piese destinate reprezentantei Maltei, Destiny Chuckunyere.

Radiodifuzorul maltez a avut o abordare diferită față de tradiționalul apel la înscrierea pieselor. Compozitorii şi textierii sunt invitaţi să trimită, până vineri, 30 octombrie, un email la adresa submissions@pbs.com.com.mt, exprimându-şi intenţia de a participa. Celor interesați li se va trimite ulterior un email cu cerinţele legate de piesă, linia melodică şi stilul dorit de organizatori.

Destiny Chukunyere ar fi trebuit să cânte piesa “All Of My Love” la Eurovision 2020. Piesa a fost scrisă şi compusă de Bernarda Brunovic, Borislav Milanov, Sebastian Arman, Dag Lundberg, Joacim Persson şi Cesar Sampson. Ea a fost selectată să reprezinte Malta la Rotterdam în 2020, după ce a câştigat X Factor Malta. Cântăreaţa nu este străină de scena Eurovision, ea câştigând Eurovision Junior 2015 la Sofia, în Bulgaria. Destiny a mai făcut parte şi din delegaţia Maltei în 2019, ca backing vocals pentru Michela.

Malta a debutat la Concursul Eurovision în 1971 şi a fost reprezentată de Joe Grech şi cântecul său “Marija L-Maltija”, care a terminat pe ultimul loc. Malta a mai concurat din nou în 1972 şi 1975, dar s-a retras până în 1991. De atunci şi până în 1998, când i-au lipsit doar 7 puncte până la victorie, Malta a terminat concursul în top 10. Chiara a fost artista care şi-a dus ţara pe locul 3, în 1998 şi pe locul 2 la Kiev, în 2005. O altă artistă care a dus Malta pe locul 2 a fost Ira Losco căreia i-au lipsit 12 puncte până la victorie, în anul 2002. Malta nu a câştigat niciodată concursul Eurovision.

Foto: internet

TVR +
Canalul TVR YouTube