loader

Mai mulţi tineri telespectatori la TVR

O analiză a audienţei programului Teleşcoala semnalează creşteri în ceea ce priveşte interesul publicul tânăr şi foarte tânăr atât la tv, cât şi în mediul online.

 

În acord cu misiunea sa publică, TVR, singura televiziune care acoperă întreg teritoriul României şi care asigură un serviciu public de interes general oferă elevilor care urmează să susţină examene şcolare posibilitatea de a păstra contactul cu disciplinele de studiu atât prin intermediul lecţiilor televizate, cât şi pe platforma online.

După o săptămână de difuzare, programul Teleşcoala pe cele două tronsoane orare, între 9:00 şi 10:00, ore pentru clasa a VIII-a şi 15:00-16:00, ore pentru clasa a XII-a arată o semnificativă creştere de interes din partea publicului tânăr: pentru grupa 4-14 ani - o creştere de 77%, iar pentru grupa 15-24 ani - o creştere de 68%, populaţia "atinsă" a acestor două programe (reach-ul cumulat) a însumat un total de aproximativ 1.300.000 persoane.

Materiile Biologia, Matematica şi Limba si Literatura Româna au fost preferatele grupei de vârstă careia i se adresează (clasa a XII-a), conform analizei.

Teleşcoala, audienţe record în mediul online

Pentru mulţi elevi, spațiul virtual se numără printre principalele surse de informare și pregătire şcolară, mai ales că învățarea online le permite să aleagă ce vor să studieze, în funcție de propriile interese, necesități și niveluri de abilitate.

Programul Teleşcoala a adus public tânăr nou şi a plasat educaţia pe primul loc în cadrul materialelor vizionate pe platforma TVR, proiectul fiind prezentat prin colaborarea tuturor structurilor online ale TVR. Programul a înregistrat cifre record şi a fost cel mai vizionat content TVR în perioada 16-21 martie. Vizualizarile live pentru Teleşcoala au reprezentat aproximativ 75% din valorile record atinse la Finala Selecţiei Naționale Eurovision, pe 1 martie, conform datelor de trafic, iar TVR2 a înregistrat cele mai multe vizionari pe emisia live de pe TVR PLUS.

Astfel, numeroşi elevi s-au îndreptat spre TVR PLUS, pe canalul de Youtube al TVR sau pe site-ul www.tvr.ro unde au fost postate 22 de înregistrări care au însumat 316.433 vizualizări. Cifra reprezintă 10,5% din totalul vizualizarilor de pe canalul TVR oficial (peste 20.000 de înregistrări). Ca exemplu, anunțul emisiunii Teleşcoala a fost cel mai vizionat conţinut al TVR cu 70.250 vizualizari (pe locul 2 Roxen – Alcohol You – 57195). Mai mult, Orarul şi Secțiunea Teleşcoala au fost cele mai vizionate pe siteul tvr.ro, cumulând peste 16% din totalul vizualizărilor.

Teleşcoala este un proiect în plină dezvoltare. În colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării şi alături de profesori de la școlile de elită ale Capitalei, TVR aduce zilnic îmbunătăţiri programului pentru a răspunde cât mai bine solicitărilor primite de la telespectatori. Astfel, reamintim faptul că Televiziunea Română a semnat un Act adiţional la contractul de parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării pentru a realiza emisiunea Teleşcoala şi în limbile minorităţilor naţionale. În curând, la TVR 3, elevii care învaţă în şcoli cu predare în limba maghiară vor avea acces, de luni până vineri, la cursuri conform programelor școlare.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...