Luna comanșilor - partea a doua, la TVR1 | VIDEO

TVR1 | Joi, 08 Aprilie 2021
Nu pierdeţi vineri, 16 aprilie, la  #TVR1 ​ partea a doua a unui western cu 5 nominalizări la Premiile Emmy 2008: „Luna comanșilor (Comanche Moon)”.

Ecranizare a romanului omonim de Larry McMurtry, care face parte din celebra sagă "Lonesome Dove", laureată cu premiul Pulitzer. Miniseria cinematografică are trei episoade ce vor fi difuzate de TVR 1 în 9, 16 şi 23 aprilie.

Regia: Simon Wincer; Cu: Steve Zahn, Karl Urban, Val Kilmer, Elizabeth Banks.

În Texas, la jumătatea secolului 19, Woodrow Call şi Augustus "Gus" McCrae se angajează în trupele de rangeri, aflate într-un conflict permanent cu comanşii conduşi de şeful de trib Cocoaşă-de-Bizon. Între rangeri, a căror misiune este să-i protejeze pe colonişti, şi mândrii comanşi, care-şi apără cu îndârjire teritoriile şi tradiţiile, confruntările sunt de cele mai multe ori sângeroase şi nu duc nicidecum la pacea mult-dorită.

Val Kilmer care are o fermă în apropiere New Mexico a fost atât de interesat de această miniserie încât a pus ranchul său la dispoziţia producătorilor. Aşa a devenit el producător asociat şi pentru a putea interpreta rolul său în cele trei episoade, Val Kilmer a renunţat la serialul la care lucra în paralel: Dark Matter.

Val Kilmer joacă rolul lui Inish Scull, un excentric aristocrat din Boston care este răpit de mexicani şi este închis într-o hrubă infestată cu muşte şi viermi. Aici, personajul lui Kilmer devine fascinat până la obsesie de muşte – spre totala stupoare a gardienilor săi.

Pentru a interpreta acest rol, Val Kilmer a trebuit să petreacă zilnic cel puţin o oră la machiajul necesar personajului său. Cel mai greu a fost cu peruca, aşa că Val s-a ras în cap pentru ca aceasta să poată fi lipită şi să nu îi cadă de pe cap în scenele de acţiune.

TVR +
Canalul TVR YouTube