loader
Foto

Luna comanșilor - partea a doua, la TVR1 | VIDEO

Nu pierdeţi vineri, 25 martie, de la 22.10, la  #TVR1 ​ partea a doua a unui western cu 5 nominalizări la Premiile Emmy 2008: „Luna comanșilor (Comanche Moon)”.

 

Ecranizare a romanului omonim de Larry McMurtry, care face parte din celebra sagă "Lonesome Dove", laureată cu premiul Pulitzer. Miniseria cinematografică are trei episoade ce vor fi difuzate de TVR 1 în 18, 25  martie şi 1 aprilie.

Regia: Simon Wincer; Cu: Steve Zahn, Karl Urban, Val Kilmer, Elizabeth Banks.

În Texas, la jumătatea secolului 19, Woodrow Call şi Augustus "Gus" McCrae se angajează în trupele de rangeri, aflate într-un conflict permanent cu comanşii conduşi de şeful de trib Cocoaşă-de-Bizon. Între rangeri, a căror misiune este să-i protejeze pe colonişti, şi mândrii comanşi, care-şi apără cu îndârjire teritoriile şi tradiţiile, confruntările sunt de cele mai multe ori sângeroase şi nu duc nicidecum la pacea mult-dorită.

Val Kilmer care are o fermă în apropiere New Mexico a fost atât de interesat de această miniserie încât a pus ranchul său la dispoziţia producătorilor. Aşa a devenit el producător asociat şi pentru a putea interpreta rolul său în cele trei episoade, Val Kilmer a renunţat la serialul la care lucra în paralel: Dark Matter.

Val Kilmer joacă rolul lui Inish Scull, un excentric aristocrat din Boston care este răpit de mexicani şi este închis într-o hrubă infestată cu muşte şi viermi. Aici, personajul lui Kilmer devine fascinat până la obsesie de muşte – spre totala stupoare a gardienilor săi.

Pentru a interpreta acest rol, Val Kilmer a trebuit să petreacă zilnic cel puţin o oră la machiajul necesar personajului său. Cel mai greu a fost cu peruca, aşa că Val s-a ras în cap pentru ca aceasta să poată fi lipită şi să nu îi cadă de pe cap în scenele de acţiune.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.