loader
Foto

Galerie foto

Locuri, oameni și comori: "Eroi au fost"

O ediție dedicată eroilor neamului. Sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 12:00, pe TVR3.

 

Cu cât trece timpul, cu atât evenimentele importante, ale țării și ale noastre, se depărtează și se pierd în uitare, într-un mod firesc poate. Uităm de sacrificiile părinților noștri, de eroismul bunicilor, de idealurile străbunicilor și ale celor care au trăit în războaie, revoluții, dictaturi, foamete și boli. De aceea au apărut expozițiile, prilej de cunoaștere, sau sărbătorile, prilej de bucurie și de comemorare.
Așa că am pornit de la Ziua Eroilor de la Comana și am ajuns la obiecte sfinte, cum le-aș numi eu, care au aparținut soldaților noștri din cel de al Doilea Război Mondial și care pot fi văzute la Muzeul Național de Istorie a României.
(w882)
***
O producție a Casei de Producție TVR

Sincroane: Bogdan Mladin restaurator metal MNIR; Radu Theodoru – pilot veteran; preot Mihail starețul mănăstirii Comana; Dan Puric, regizor; veteran de infanterie Paiu Ion din Miroslavesști; Cristina Paiusan Nuica, muzeograf MNIR.

Echipa:
Organizator producție: Marius Flonta
Imagine: Răzvan Chiriac
Asistent: Vali Ciolan
Montaj: Elena Nițu
PPS: Mihnea Ciulei
Ilustrație muzicală: Tudor Stănescu
Realizator: Emilia Nicolaescu

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.