L.EGAL 100%: Violenţa domestică

TVR3 | Marţi, 10 Mai 2022
O nouă ediţie a emisiunii vă aşteaptă vineri, 13 mai, de la ora 15:30.

“Violența domestică este un subiect destul de discutat în ultima perioadă, mai ales că legislaţia are anumite lacune şi este introdusă destul de recent. Sunt multe femei care suportă un comportament abuziv al partenerului pentru că le este frică, pentru că încă au implementată mentalitatea conviețuirii în compromis, pentru că nu ştiu care le sunt drepturile.

Ordinul de protecție pare a fi o mână de ajutor, o perioadă de răgaz pentru victima violentei domestice. Cine și cum verifică respectarea acestui ordin, cine îl emite, de câte ori poate fi acesta cerut față de aceeași persoană? A intrat sau nu în vigoare legea care face referire la violența domestică în sensul menținerii răspunderii penale chiar dacă intervine împăcarea părților?

Invitatul Loredanei Corchiș, avocatul Cuculis Adrian din cadrul Baroului București, răspunde la aceste întrebări în cadrul ediției emisiunii L.egal 100% care se va difuza săptămâna aceasta, vineri, ora 15.30!“

***

Emisiunea L.EGAL 100% este una informativă și are drept scop să le prezinte cetățenilor drepturile și obligațiile pe care le au, descifrarea actelor normative şi aflarea modului de a evita încălcarea drepturilor.

TVR +
Canalul TVR YouTube