loader
Foto

„Lecţia de istorie” se predă în fiecare sâmbătă, la TVR Cultural

Opinii avizate şi nepărtinitoare de pe ambele maluri ale Prutului ne oferă o imagine corectă asupra evenimentelor ce au marcat destinul naţiunii române, de la Nistru până la Tisa. „Lecţia de istorie” se vede din 3 decembrie, sâmbăta, de la 17.00, la TVR Cultural.

 

„Un popor care nu îşi cunoaşte istoria este ca un copil ce nu-şi cunoaşte părinţii”, spunea Nicolae Iorga. De la acest crez a plecat ideea emisiunii „Lecţia de istorie”, unul dintre programele pe care le vom regăsi în grila TVR Cultural din această iarnă. Realizată de jurnalistul TVR Moldova Vasile Munteanu, emisiunea are ca scop analiza celor mai importante evenimente din istoria poporului român, având la bază doar argumente ştiinţifice, opinii avizate şi nepărtinitoare de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a crea o imagine corectă asupra evenimentelor care au marcat şi influenţat destinul naţiunii române, de la Nistru până la Tisa. Spunem „prezent” la „Lecţia de istorie” din 3 decembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 17.00, la TVR Cultural.

(w882) Lectia de

„Cunoaşterea istoriei reprezintă o datorie sfântă faţă de moşii şi strămoşii noştri, ne ajută să înţelegem mai bine cine suntem, de unde ne tragem şi încotro trebuie să ajungem. „Lecţia de Istorie” îşi propune să contribuie la cultivarea simţului responsabilităţii faţă de trecut, prezent şi viitor, în spiritul adevărului istoric, oricare ar fi acesta, să demonteze falsurile sovietice despre istoria teritoriului românesc dintre Prut şi Nistru”, explică realizatorul.

(w882) Lectia de

Emisiunea nu are ca scop, aşadar, să impună anumite puncte de vedere, ci doar să ajute societatea să înţeleagă mai bine lecţiile pe care le-a oferit istoria de-a lungul timpului. Pentru că istoria este o poveste frumoasă, dar, pentru a o înţelege, trebuie citită corect. La „Lecţia de istorie”, jurnalistul Vasile Munteanu deschide pentru noi câte o pagină din 3 decembrie, în fiecare sâmbătă, de la ora 17.00.

Seria de dialoguri „Lecţia de istorie” la TVR Cultural începe cu o ediţie în care invitatul lui Vasile Munteanu este istoricul Ion Varta. Cei doi vorbesc despre Masacarul de la Fântâna Albă și alte masacre orchestrate de sovietici în teritoriile românești ocupate la 28 iunie 1940.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Despre scenariu original vs. ecranizare, scenarist vs. regizor/autor, la „CineSens” cu Magdalena Stanciu

Invitații Magdalenei Stanciu în cea de-a treia ediție a emisiunii „CineSens”, difuzată vineri 26 aprilie, de la ora 22.00, la TVR Cultural,  sunt ...

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...