loader
Foto

Lecții de patriotism la „Drag de România mea!”

În ziua de 24 Ianuarie, revedem ediția specială „Drag de România mea!” pe care Paul Surugiu - Fuego a pregătit-o anul trecut, pentru sărbătoarea națională de la 1 Decembrie. La TVR 2 și pe TVR+, de la ora 15:00.

 

România are nevoie de iubire, de frumos și de artă înaltă pentru a străluci mai departe. Poate că nu de cuvinte are nevoie, ci de fapte, de o mai puternică și profundă conștientizare a celor care sunt parte din ea și care, împreună, au puterea de a schimba ceva.

Noi încercăm, cu fiecare emisiune pe care v-o oferim, să contribuim la această conștientizare.

(w882) Anghel tri

Paul Surugiu-Fuego a pregătit un interviu de colecție cu maestrul Dorel Vișan. Marele actor român ne va vorbi, chiar din grădina lui, despre românism, despre poezie și despre pasiunea sa pentru agricultură.

(w500) Dorel ViÈ™

Cu melodii patriotice și cu o frumoasă istorie între mamă și fiică vin la noi Mariana și Adriana Anghel. Artistele ne vor cânta despre țară, ne vor povesti despre relația lor și vor interpreta o melodie de colecție alături de Paul Surugiu - Fuego.

(w882) Anghel si

Vom cunoaște și minunata familie a Vioricăi Macovei din Bucovina. Aceasta vine cu cântece și cu detalii despre noul său proiect prin care promovează România.

(w882) Familie Ma

Trubadurul Vasile Șeicaru ne va emoționa cu gândurile sale, cu poezia muzicii și cu șlagărele sale, iubite și fredonate de toată țara.

(w882) Seicaru si

Le veți cunoaște și pe Fetele din Botoșani, trei artiste talentate care cântă împreună și care sunt una dintre revelațiile folclorului autentic din ultimii ani. ​

(w882) Fetele Bot

Nu lipsește nici stropul de autenticitate oferit de Iosif Ciunterei care ne uimește de fiecare dată cu subiectele propuse. De această dată, Iosif ne va vorbi despre un obicei vechi, lăutul hainelor.

(w500) Ciunterei

Ne sunt alături, ca de fiecare dată, băieții din trupa Supermarket și baletul condus de Florin Mariș!

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Edițiile sunt disponibile pe TVR+.

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

***

Program de difuzare:

TVR 2: duminică, ora 15:00; vineri, ora 22:00

TVR Internațional: luni, ora 01:15; sâmbătă, orele 10:00 și 21:00 (ora României)

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

FILM.TVR.RO

Logo

 
Drama „Marocco/Mikado” (2021), în 4 aprilie, la TVR Cultural: Într-un șir de întâmplări în care toți au avut intenții bune, dar totul se sfârșește cu moarte, cine e vinovatul?

Dramele „Femei obișnuite” (2019), „Marocco/Mikado” (2021) și „Pather Panchali” (1955) sunt propunerile TVR Cultural pentru telespectatori, în ...

Sezonul 14 al „Anchetelor comisarului Antonescu” continuă seria ediţiilor ce reconstituie cazuri de omor

Fără păcăleală! Colonelul în retragere Dan Antonescu revine la TVR 1 pe 1 aprilie, cu noi cazuri rezolvate de infracţiuni grave. Ediţiile noului ...

Compozitorul Aurel Stroe (1932-2008), la „Înapoi la argument”: Structura îi dă existență piesei muzicale (ediție din 2006) | VIDEO

În ultima săptămână din luna martie, TVR Cultural redifuzează dialogurile substanțiale dintre Horia Roman Patapievici și regizorul Corneliu ...