loader
Foto

Galerie foto

„La un pas de România”: Lumina din oameni | VIDEO

În Sâmbăta Mare, 1 mai, de la ora 14.30, TVR Internațional v-a propus să urmăriți o ediție specială a emisiunii „La un pas de România”.

 

Am adunat, ajutați de soprana Cristina Dan și de soțul său baritonul Yura Țiple, rugăciuni șoptite către Dumnezeu, în aceste vremuri când lumina din oameni este singurul semn că undeva cineva, un Tată ceresc ne ascultă și nu ne lasă singuri în marile încercări ale vieții.

(w882) la un pas

De Înviere, fiecare dintre noi ne întoarcem Acasă acolo unde ne sunt cei dragi, unde ne sunt îngropați sub pământul strămoșesc bunii și străbunii noștri.

Pentru unii dintre români, cei aflați la un pas de Țara Mamă, Acasă înseamnă, însă, inima ruptă în două de gardul de sârmă ghimpată, de lacrimile care s-au adunat în Tisa, în Prut, în Nistru sau în Dunăre.

 

Râuri de lacrimi au curs și încă mai curg de jur împrejurul României, aducând cu ele dorurile, neputințele și necazurile românilor uitați de valurile vremurilor lângă granița de azi a țării. Doar credința strămoșească că un Dumnezeu al iubirii îi ascultă și le vindecă rănile sufletului, le dă putere să meargă în fiecare zi mai departe.

Baritonul Yura Țiple este născut în Slatina Maramureșului Istoric, dar trăiește de câțiva ani alături de soția sa și de cei doi fii ai lor în Muntenia României.

(w882) la un pas

Rugăciunile cântate de cei doi artiști lirici au fost ilustrate cu imagini din bisericile, mânăstirile și ținuturile din jurul României, în care azi, mai trăiesc români.

(w882) la un pas

Aceste rugăciuni scrise cândva din durere și cu smerenie, vin să spună, prin cântec, dorul și durerea românilor uitați peste graniță, la un pas de România.

***

Echipa La un pas de România: Constantin Lupescu, Cătălin Grigore, Marius Stanciu, Rudolf Szilagyi, Nicoleta Georgescu, Aura Dobre

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...