loader
Foto

Galerie foto

La TVR, imagini în exclusivitate cu locul unde a stat Papa Francisc în România

Pa parcursul vizitei în România, Papa Francisc a locuit la reşedinţa pregătită la Nunţiatura Apostolică a Sfântului Scaun din Bucureşti.

 

Reporterii TVR au intrat în clădire şi vă arată saloanele şi cum sunt încăperile unde va fi găzduit Papa Francisc, în ediţiile speciale pregătite de jurnaliştii TVR şi difuzate în zilele vizitei. Vor fi peste 30 de ore de transmisiuni în direct şi peste 10 ore de documentare, la TVR 1, timp de 3 zile, despre Papa Francisc, Vatican, papalitate, momente istorice ale realităţilor pontificale, realităţi ale vieţii cultural-religioase din România.

(w882)

(w882)

Palatul Nunţiaturii din Bucureşti este aceleaşi loc în care, în 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a fost cazat în zilele (7, 8 şi 9 mai) când a făcut vizita în România.

(w882)

Palatul, proiectat de arhitectul şi criticul de artă italian Giulio Magni, a fost comanditat de arhiepiscopul Franz Xaver von Hornstein, un nobil elveţian, ca reşedinţă a sa, în calitate de arhiepiscop romano-catolic de Bucureşti, pe care a avut-o în perioada 1896-1905.

Pentru o perioadă, din 1948 şi până după Revoluţia din 1989, Palatul Nunţiaturii a fost confiscat de statul comunist. Relaţiile diplomatice dintre România şi Sfântul Scaun au fost reluate din luna mai a anului 1990. Ca urmare, palatul şi grădinile de pe str. Pictor Stahi au fost restituite proprietarului de drept. Palatul a fost restaurat, iar din noiembrie 1992, în palat a fost redeschis oficial sediul nunţiaturii.

(w882)

(w882)

Clădirea Palatului Nunţiaturii Apostolice a Sfântului Scaun din Bucureşti este declarată monument istoric şi este înscrisă în Lista monumentelor istorice din Bucureşti.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Internaţionalizarea firmelor româneşti

Internaţionalizarea firmelor româneşti

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, v-am invitat să urmăriți în direct la TVR Internațional o nouă ediție ”Investiți în România!”.

„Dialoguri academice” între filosofii Mircea Dumitru și Radu J. Bogdan, în 28 aprilie, la TVR Cultural

Duminică, 28 aprilie, de la ora 22:35, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească dialogul dintre filosofii Mircea Dumitru, gazda ...