loader
Foto

„La mulţi ani” Sofia Vicoveanca, la 60 de ani de cântec! | VIDEO

Sofia Vicoveanca 60 –  spectacol aniversar - difuzat miercuri, 1 ianuarie, de la ora 21:00, la TVR 1 şi online pe TVR+ . Partea a treia s-a difuzat pe 5 ianuarie, de la ora 21:10, tot la TVR 1.

 

Cântă de 60 de ani şi are o voce inconfundabilă. Este un reper de moralitate, de modestie şi de virtuozitate, un model de urmat pentru generaţia tânără.

Pe 1 ianuarie, TVR 1 i-a dedicat un program special, un spectacol aniversar, la care i-a invitat cei mai apropiaţi colaboratori. Alături de Iuliana Tudor, gazda evenimentului, am avut ocazia şi bucuria de a spune „La mulţi ani, Sofia Vicoveanca!”.

Concertul din prima zi a anului a fost difuzat la TVR 1 şi online pe TVR+, în două părţi, de la orele 21:00, respectiv 22:30. Partea a treia a fost difuzată pe 5 ianuarie, de la ora 21:10, tot la TVR 1 şi online pe TVR+.


(w882) Corina Chi

Nicolae Botgros şi ai săi Lăutari din Chişinău, Orchestra Ciprian Porumbescu, dirijată de Viorel Leancă, precum şi Orchestra Rapsozii Botoşanilor, condusă de Ioan Cobâlă, i-au fost alături aniversatei, pe parcursul celor patru ore şi jumătate de program. Alături de ei, nume mari din muzica populară şi uşoară, din televiziune, dar şi prieteni ai artistei din alte domenii, au fost, pe rând, în studioul TVR, pentru a-i aduce personal un omagiu Sofiei Vicoveanca.

Nicolae Furdui Iancu, Angela Buciu, Mioara Velicu, Laura Lavric, Matilda Pascal Cojocăriţa, Daniela Condurache, Viorica Macovei, Angelica Stoican, Veta Biriş, Nicoleta Voica, dar şi Loredana, Corina Chiriac, actriţa Medeea Marinescu, realizatorii TVR Elise Stan şi Horia Gumeni sau medicul Adrian Streinu Cercel au ţinut să vină să cânte şi să petreacă împreună cu aniversata zilei.

(w882) Loredana s

Ați putut afla lucruri mai puţin ştiute despre Sofia Vicoveanca, să o vedem jucând în filme, dar şi purtând costume populare şi cântând cântece din toate zonele ţării. Ne-am lămurit cine a fost mătuşa Saveta şi ce rol a avut ea în viaţa Sofiei Vicoveanca, cum a reacţionat tânăra Sofia după primul sărut sau în ce împrejurări a întâlnit-o artista pe Maria Tănase.

(w882) Sofia Vico

„Mama mea a spus aşa: „Fata mea săracă, fără o palmă de pământ, bogăţia este priceperea, hărnicia, să nu-ţi stea mâinile-n loc niciodată, să nu vorbeşti mult şi să nu râzi tare.” Şi m-a pregătit pentru viaţă. Ştiu să mulg vaca, ştiu sa ţes covoare, să împletesc, să cos cu mărgele”, ne-a mărturisit Sofia Vicoveanca, încredinţată însă că „drumul nostru în viaţă este hotărât de Sus”.

(w882) Iuliana Tu

După ce timp de 60 de ani ne-a mângâiat sufletele cu ale sale cântece de joc, balade sau doine, Vicoveanca nu-şi mai aparţine; ea este un bun al acestui popor, cu care toţi ne mândrim şi al cărei nume a devenit un brand naţional. La 60 de ani de activitate, am și aniversat-o.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

„Înapoi la argument”: Dialogurile lui H.R. Patapievici cu Andrei Pleșu și Radu Paraschivescu (2007), redifuzate la TVR Cultural

Între 15 și 19 aprilie, TVR Cultural redifuzează dialogurile lui Horia Roman Patapievici cu Adrian Papahagi, Teodor Baconschi, Dan Burlac, Radu ...

„M-am făcut actriță ca să scap de plictiseală”! Cerasela Iosifescu e invitata Marinei Constantinescu la „Nocturne”

Dezarmant de sinceră. Şi talentată. Şi rebelă. Actriţa Teatrului Nottara, Cerasela Iosifescu, vine la „Noctune”, pe TVR 1. Despre iubiri pe ...