loader
Foto

La început de an, TVR a lansat cel mai nou şi inedit proiect media

În ultima duminică a fiecărei luni, o coproducţie este disponibilă exclusiv online pe canalul Arhivei TVR, de unde este preluată, în social-media, de către partenerii proiectului.

 

Din acest an, în ultima duminică a fiecărei luni, Televiziunea Română aduce publicului larg câte o producţie valoroasă, dar mai puţin cunoscută din Arhiva TVR, filme documentare realizate în coproducţie cu parteneri din România sau din străinătate.

(w882)

Noutatea este că filmele se vor adresa internauţilor, ele putând fi vizionate online, gratuit, într-un anumit interval de timp, pe canalul de YouTube al Arhivei TVR – de unde vor fi preluate şi de către partenerii acestui nou proiect. Această iniţiativă a Televiziunii Române va aduce pe parcursul anului 2021, publicului de pe internet, coproducţii dedicate marilor personalităţi din cultura și sportul românesc, documentare despre momente importante din punct de vedere istoric si social. În acelaşi timp, activitatea de coproducţie vine în sprijinul sectorului independent – o nouă dovadă că Televiziunea Publică este singura instituţie media din România care sprijină industria autohtonă de film şi teatru.

(w882) Iordache 3

Şi pentru că pe 3 februarie 2021, actorul Ştefan Iordache ar fi împlinit 80 de ani, Televiziunea Română i-a dedicat, în online, pe 31 ianuarie, documentarul Hobby-ul meu este viaţa, iar pe TVR3, pe 7 februarie, este programat spectacolul de teatru Don Juan, în regia lui Dinu Cernescu, precum şi un alt documentar, Portret Ştefan Iordache, în regia Danielei Ciolan.

(oar_w460)

Documentarul din 31 ianuarie de pe canalul YouTube al Arhivei TVR este o coproducţie Televiziunea Română şi Filmex din 2010. Filmul în regia Șerban Marinescu este un portret al  actorului realizat prin interviuri și cu fragmente din filmele în care acesta a jucat.

(w882) Iordache 2

Documentarul online cu durata de 75 de minute, a avut acces acces gratuit la vizionare de pe toate continentele - în 31 ianuarie, în intervalul 10:00 - 23:30.

(w882) Iordache 5

Şi pentru ca acest documentar să ajungă la publicul care l-a iubit pe Ştefan Iordache, dar şi la tinerii care nu l-au cunoscut, în intervalul orar menţionat, documentarul a fost distribuit şi pe reţele de socializare – atât ale teatrelor în care actorul a jucat: Teatrul Naţional din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Naţional din Craiova, cât şi pe paginile altor parteneri ai noului proiect al TVR: liternet.ro, dmtr.ro, scena.ro, Radio Romania, Teatrul Odeon.

(w882) Iordache 1

Documentarul Hobby-ul meu este viaţa – este o poveste despre teatru, despre film, despre viață creată din interviurile pe care actorul le-a dat de-a lungul vieții. Este un film documentar, portret al uriașului actor Ștefan Iordache, "actorul salturilor mortale, actorul utopic, actorul poet, actorul telegenic, fonogenic, emblema unei generații" (citat din volumul Ludmilei Patlanjoglu "Regele Scamator. Ștefan Iordache", editura Nemira).

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pensia - un drept câștigat

Pensia - un drept câștigat

publicat: Marţi, 18 Iunie 2024

Aţi primit decizia de pensionare şi sunteţi nemulțumit cu privire la suma de bani care v-a fost calculată? Nu v-au fost luate în calcul toate ...

„Vară pentru voi!”: Babasha și concertele Coldplay de la București | VIDEO

Prima ediție din noul sezon ne găsește divizați: a fost sau nu a fost rasism pe Arena Națională, la concertul Coldplay? Mai mai multe în ediția ...

În premieră la TVR 1: „Război şi pace”, ecranizare BBC din 2016

Pe măsură ce conflictul Rusiei cu Napoleon atinge apogeul, cinci familii aristocratice se confruntă cu întâmplări pe cale să le schimbe viaţa ...