loader
Foto

Jocurile Olimpice 2012 - 400 de ore live la TVR

De 48 de ani, Olimpiada se vede la TVR. Anul acesta, între 27 iulie şi 12 august, Jocurile Olimpice de la Londra se transmit la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD şi jo2012.tvr.ro .

 

Din 27 iulie, TVR, în calitate de official broadcaster al Jocurilor Olimpice de la Londra, va transmite un număr record de ore de la cel mai mare eveniment sportiv al planetei. Posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3 vor avea aproape 400 de ore de transmisie live de la Olimpiadă, iar grila TVR HD va fi alcătuită aproape exclusiv din transmisiuni în direct sau înregistrări de la Londra, însumând în jur de 300 de ore difuzate la calitate înaltă (HD).

„Este un eveniment care a cuprins întreaga lume, iar Televiziunea Română este pregătită să ofere telespectatorilor toate competiţiile importante, la cea mai bună calitate, într-un număr record de ore de transmisie pentru o televiziune din România. Dacă la Olimpiada din 2008 de la Beijing TVR a asigurat aproximativ 320 de ore de transmisie, anul acesta vom avea un plus de peste 70 de ore în direct de la Londra. Continuăm astfel tradiţia TVR de a conecta telespectatorii la cele mai mari evenimente sportive”, a declarat Mihnea Ionescu, directorul Departamentului Sport al TVR.

Transmisiunile în direct de la toate locaţiile unde se desfăşoară probele olimpice vor fi acoperite de 10 comentatori şi reporteri trimişi de TVR la Londra: Alina Alexoi (gimnastică, scrimă), Dragoş Bocanaciu (judo, haltere, box, atletism, maraton), Cristian Mîndru (haltere, box, judo, handbal, baschet, lupte greco-romane), Sorin Hobana (canotaj, canoe), Narcis Şelaru (box, polo, haltere, lupte greco-romane, volei), Monica Bucur (gimnastică), Emil Hossu-Longin (înot, baschet), Dragoş Cojocaru (handbal, tenis de masă, badminton), Alexandru Roman (comentator polo, reporter), Vlad Arhire (reporter). Din echipa TVR de la Londra mai fac parte Constantin Şerbu (şef delegaţie), Daniela Enăchescu (coordonare editorială şi tehnică), Dragoş Stan (producător ştiri), Valentin Bucur (tehnician şi editor imagine), Ionuţ Stanciu (editor imagine), Marian Tăbîrgic (cameraman), Cosmin Sandache (cameraman), Vasile Buţă (cameraman).

Pentru câteva dintre disciplinele de la JO 2012, comentatorii aflaţi la Londra vor fi susţinuţi, din studiourile de la Bucureşti, de Marian Olaianos (fotbal), Marius Mitran (fotbal), Mihnea Ionescu (fotbal), Daniel Chican (tenis), Ionel Stoica (box), Bogdan Tomulică (fotbal) şi Adrian Voinescu (baschet).

Pe lângă transmisiunile directe, TVR mai difuzează, în perioada 27 iulie – 12 august, rezumate, studiouri speciale şi buletine olimpice. Zilnic, de la ora 10.00, la TVR 1 şi TVR HD, telespectatorii pot urmări rezumatele zilei anterioare, comentate de Sorin Hobana. De la ora 11.00, Roxana Popescu şi Mihai Pilescu prezintă, alternativ, Buletin Olimpic, cuprinzând cele mai importante informaţii de la Londra, iar după-amiaza, în jurul orei 18.00 (în funcţie de transmisiunile în direct), la TVR 1 şi TVR HD, Marian Olaianos şi Tudor Furdui analizează, alături de invitaţii lor la Studio Olimpic, evoluţiile sportivilor din competiţie.

Jocurile Olimpice de la Londra vor putea fi urmărite din 27 iulie în direct pe TVR 1, TVR 2, TVR 3 şi TVR HD, dar şi pe jo2012.tvr.ro, site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra. Ceremonia oficială de deschidere se transmite simultan la TVR 1, TVR HD şi jo2012.tvr.ro, vineri, de la ora 23.00 şi va fi comentată, pentru români, de Alina Alexoi şi Sorin Hobana. În preziua deschiderii JO 2012, TVR 2 şi jo2012.tvr.ro oferă iubitorilor fotbalului primele trei meciuri, începând cu ora 16.45.

 

*** TVR este principala televiziune care transmite Jocurile Olimpice de la Londra *** TVR este locul unde putem vedea toţi sportivii români în competiţie *** TVR este singura televiziune care a susţinut România la Jocurile Olimpice, de-a lungul timpului.

Jocurile Olimpice se văd la TVR

În mod tradiţional, Televiziunea Română oferă cele mai importante competiţii sportive pentru români. TVR a început difuzarea Jocurilor Olimpice în 1964, cu ediţia desfăşurată la Tokio.

Anul acesta, TVR transmite, pe posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, un număr record de ore – aproximativ 400, cărora li se vor adăuga cele aproape 300 de ore de Jocuri Olimpice difuzate la calitate înaltă, pe TVR HD (transmisiuni live, simultan cu celelalte canale sau înregistrări), precum şi rezumate, studiouri şi Buletine Olimpice. Toate competiţiile din cadrul JO 2012 la care iau parte sportivi români se văd la TVR.

Anul acesta, TVR a lansat site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra, www.jo2012.tvr.ro, unde românii pot urmări live competiţiile şi unde pot rămâne conectaţi non-stop la atmosfera Olimpiadei. Imaginile de arhivă cu sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice pot fi văzute online în exclusivitate pe platforma video a Televiziunii Române – www.tvrplus.ro.

FILM.TVR.RO

Logo

 
„6,9 pe scara Richter”, film românesc la TVR Internațional

Sâmbătă, 29 iunie de la ora 23.10, TVR Internațional programează comedia „6,9 pe scara Richter”, în regia lui Nae Caranfil.

Sophia Loren e „Frumoasa morăriţă”, la „Telecinemateca”, pe TVR 1

Marţi, la „Telecinemateca”, ne delectăm cu o comedie ai cărei protagonişti sunt Sophia Loren şi Marcello Mastroianni. Pe Carmela, soţia morarului ...

„Cântec și Poveste

Vineri, 21 iunie, ora 15:00, la TVR 3, în spațiul emisiunii „Cântec și Poveste" v-am invitat pe Valea Bârgăului, unde ne-au însoțit surorile ...