Jackie Chan şi Jet Li, întâlnire legendară în „Regatul interzis” | VIDEO

TVR1 | Joi, 23 Iunie 2022
Filmul fantastic de aventuri marchează prima colaborare cinematografică a celor două legende ale artelor marţiale. „Regatul interzis” este filmul de acţiune de vineri, 24 iunie, la ora 21.10, la TVR 1.

Cine e mai tare, Jackie Chan sau Jet Li? Ei bine, nu vom avea un răspuns la această întrebare nici vineri seară, când avem ocazia să-i vedem pe cei doi maeştri ai artelor marţiale în aceeaşi peliculă.

Pentru că prima întâlnire pe micul ecran a celor doi actori îi pune de aceeaşi parte a baricadei... Seara de vineri este a filmului de acţiune la TVR 1. Pe 24 iunie, vedem „Regatul interzis” (THE FORBIDDEN KINGDOM – SUA, China, 2008)

(w640)

Jason (Michael Angarano) e un adolescent din Boston, pasionat de kung-fu şi de filmele cu arte marţiale. În timp ce caută chilipiruri într-o prăvălie din Chinatown, băiatul descoperă un baston, care, conform unei vechi legende, ar fi aparţinut unui războinic chinez, Regele Maimuţă. Relicva magică îl transportă pe Jason înapoi în trecut, în China antică, unde va avea parte de o călătorie periculoasă şi plină de aventuri în lumea fantastică a artelor marțiale.

(w640)

(w640)

Jason primeşte o misiune monumentală: trebuie să-l elibereze pe legendarul războinic Regele Maimuță, care a fost închis de puternicul Warlord Jade. Lui Jason i se alătură în căutarea lui înțeleptul maestru de kung fu Lu Yan (Jackie Chan) și o trupă de războinici, printre care şi Silent Monk (Jet Li). Dar numai învățând adevăratele legi ale kung fu-ului, Jason poate spera să reușească – și, în final, să găsească o modalitate de a se întoarce acasă.

(w640)

Regizat de Rob Minkoff (cunoscut pentru filme ca „Stuart Little” sau „The Lion King”), filmul Regatul interzis marchează prima întâlnire istorică pe micul ecran a superstarurilor artelor marțiale Jackie Chan și Jet Li.

(w640)

Un fapt interesant este că Michael Angarano nu studiase artele marţiale înainte de a fi selectat în distribuţia filmului „Regatul interzis”. Ulterior, a luat lecţii în China, opt ore pe zi, timp de două săptămâni. De-a lungul celor şapte luni de filmare, abilităţile sale s-au îmbunătăţit, crescându-i totodată şi încerderea în sine. Scenele de luptă ale lui Angarano au fost filmate în ultimele 35 de zile ale turnării producţiei.

(w640)

Regia: Rob Minkoff

Cu: Jackie Chan, Jet Li, Michael Angarano

 

TVR +
Canalul TVR YouTube