loader
Foto

Iuliana Tudor aduce Festivalul „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu” la TVR 1

TVR 1 transmite şi anul acesta cel mai mare festival internaţional de folclor din România! Duminică, 22 iulie, de la 21.10, vedem, în prima din cele cinci părţi, spectacole de folclor autentic, dar avem întâlnire şi cu laureaţi ai primelor două sezoane Vedeta populară . Spectacolele se văd şi la TVR Internaţional.

 

De duminică, 22 iulie, Iuliana Tudor ne aduce pe micul ecran, la TVR 1, cel mai plin de culoare Festival Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”. Timp de cinci săptămâni, la TVR 1, duminică seară, vom urmări spectacole de la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”, eveniment care face parte din seria proiectelor organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

(w882)

Ansambluri invitate din străinătate, minorităţi şi comunităţi, tineri interpreţi de muzică populară şi ansambluri româneşti s-au întâlnit într-o ediţie de amploare a Festivalului Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu”, pe care telespectatorii o vor putea vedea la TVR 1 duminica, de la ora 21.10.

(w882)

În cele trei zile de festival, desfăşurate la sfârşitul lunii iunie, spectatorii au fost martori la: parada costumelor populare, spectacole tradiţionale de muzică şi dans la Scena Principală, târg de meşteşuguri şi produse autohtone, zonă gastronomică, cântece şi jocuri interpretate de copii, ateliere de creaţie şi demonstraţii de artă meşteşugărească, spectacole de teatru şi concerte de folclor reinterpretat la Fân Zone. De duminică, 22 iulie, Iuliana Tudor, gazda celui mai mare festival internaţional de folclor din România, aduce pentru telespectatorii TVR 1 cele mai bune momente artistice ale manifestării de folclor, unice prin amploare şi locaţie.

(w882)

În prima ediţie, transmisă de TVR 1 duminică, 22 iulie, de la 21.10, vedem spectacole de folclor autentic susţinute de „Mărţişorul” din Cluj – Napoca, Ansamblul „Dor Bucovinean” din Botoşani, jud. Suceava, Ansamblul „Busuiocul” din Bacău, Orchestra Naţională „Valahia” a Primăriei Capitalei – susţinută de creart, condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă. Iuliana Tudor ne mai dă întâlnire şi cu laureaţi ai primelor două sezoane ale concursului Vedeta populară de la TVR 1: Andreea Haisan, Ionela Toma, Iulia Mihai, Andra Matei, Andrada Iordache, Ana Anuţoiu, Andreea Chisăliţă, Alexandra Chira (câştigătoarea primului sezon Vedeta populară), Paul Ananie, Constantin Gaciu, Alin Trocan.

(w882)

(w882)

(w882)

(w882)

Din anul 2007, Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cișmigiu”, care se bucură de recunoaştere naţională şi internaţională şi care face parte din reţeaua CIOFF – Consiliul Internaţional al Organizaţiilor de Festivaluri de Folclor şi Cultură Tradiţională, aduce tradiţia autentică în spaţiul urban prin muzică, dans şi artă populară. În cei 11 ani, acest eveniment s-a bucurat de prezenţa a 29 de ţări şi a mii de artişti naţionali şi internaţionali, 700 de meşteşugari şi artişti plastici din România şi de un public de aproximativ 250.000 de spectatori.

(w882)

Ediţia din 2018 celebrează 12 ani de diversitate culturală, reunind, în cele trei zile de festival, artişti consacraţi şi trupe îndrăgite, ansambluri româneşti, fanfare, ansambluri din străinătate (Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, China, Georgia, Israel, Republica Moldova şi Ungaria), minorităţi şi comunităţi naţionale  (sârbă, germană, romă, aromână, maghiară, slovacă, ucraineană, greacă).

credit foto: Dragos Toader, Alex Bărbulescu, FB Festivalul Internaţional de Folclor „Muzici şi Tradiţii în Cișmigiu”

FILM.TVR.RO

Logo

 
Regatul Unit: Conchita, invitat special, la petrecerea Eurovision de la Londra 2024

Câștigătoarea Eurovisionului din 2014, Conchita Wurst, se va alătura line-up-ului de la petrecerea Eurovision de la Londra 2024, în calitate de ...

Muzicianul Ion Bogdan Ștefănescu, în dialog cu Daniela Zeca Buzura, la „Mic dejun cu un campion” (ediție din 2021) | VIDEO

Interviurile Danielei Zeca Buzura cu istoricul de artă Adrian-Silvan Ionescu, muzicianul Ion Bogdan Ștefănescu, actrița Mariana Mihuț, ...

O discuție de neratat la „Înapoi la argument”, despre drama și moștenirea familiei Pillat, cu Monica Pillat și H.R. Patapievici (ediție din 2009) | VIDEO(ediție din 2008)

Între 18 și 22 martie, de la ora 11.00, telespectatorii TVR Cultural pot revedea dialogurile memorabile ale lui Horia Roman Patapievici cu Dan ...