loader
Foto

Italia: Sanremo a renunțat în 2022 la categoria Nuove Proposte

Categoria Nuove Proposte a fost abandonată din Sanremo 2022, doi artiști Sanremo Giovani câștigând un loc în categoria Campioni.

 

Treizeci de cântăreți vor fi selectați dintr-un proces de prezentare pentru a participa la audiții live pentru Sanremo Giovani, fiecare cântăreț trebuind să aibă două melodii pentru concurs.  Doisprezece cântăreți vor ajunge în finala categoriei Giovani pe 15 decembrie. 8 cântăreți vor fi aleși de o comisie de muzică condusă de Amadeus, în timp ce 4 vor fi aleși prin procesul Area Sanremo.

Cei doi artiști care vor castiga la cea de-a 72-a editie Festival di Sanremo vor avea șansa să reprezinte Italia pe teren propriu la Eurovision Song Contest.  În 2018, Mahmood și-a asigurat locul în concurs datorită participării sale la Sanremo Giovani și a reprezentat Italia la Eurovision 2019 cu „Soldi”.

Festivalul cântecului italian din 2022 urmează să aibă loc în prima săptămână din februarie.  În cadrul unei conferințe de presă din iunie, a fost dezvăluit că gazdele din Sanremo nu vor fi aceleași cu gazdele viitorului concurs Eurovision Song 2022 pe care postul de televiziune italian Rai îl organizează.

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.