Italia: Sanremo 2022 va avea loc cu public

TVR.RO | Vineri, 21 Ianuarie 2022
S-a confirmat că Festivalul di Sanremo 2022 va avea loc cu o capacitate maximă de public în Teatrul Ariston.
sanremo 2022

După o întâlnire cu Comitetul pentru ordine și siguranță publică, autoritățile au decis ca teatrul Ariston să fie la capacitate 100% pentru spectacolele live de la Sanremo 2022.

La începutul lunii ianuarie, primarul din Sanremo a declarat că festivalul nu va avea loc cu o capacitate de 100% a publicului în Teatro Ariston. Revenirea unui public complet nu înseamnă că spectacolul din acest an se va desfășura fără nicio măsură covid.

Oaspeții care pot accesa covorul roșu vor trebui să aibă „Super Green Pass” din Italia, ceea ce înseamnă că toți oaspeții trebuie să fie vaccinati recent, cu un vaccin nu mai vechi de șase luni, cei care sunt doar membri ai publicului vor avea nevoie doar de un „Green Pass” pentru spectacole. Toți membrii presei și a publicului vor trebui să poarte măști în timpul emisiunii.

„Oamenii care vor accesa covorul roșu, iar apoi vor intra pe Ariston, trebuie să fie echipați cu Super Green Pass, mască Ffp2 și toate autorizațiile necesare. Pentru spectatori, doar certificarea verde va fi suficientă.” (Albero Biancheri – Primarul Sanremo)

O navă de croazieră, în portul din Sanremo, va fi folosită și ca studio de televiziune. Nu va fi furnizată hrană pe navă, iar nava nu va fi folosită nici ca hotel, pentru a menține riscul de răspândire covid la un nivel scăzut.

„Protocoalele de sănătate au fost clarificate. A existat o colaborare maximă din partea tuturor celor prezenți și vreau să reiterez că nava ancorată la Sanremo nu va fi un hotel. Nu va fi catering, dar va fi un studio de televiziune și va fi și o oportunitate importantă pentru oraș și pentru promovarea întregului teritoriu.” (Albero Biancheri – Primarul Sanremo)

Primarul are speranța că, datorită folosirii abonamentului verde și a regulilor puse în aplicare, se poate desfășura un spectacol sigur cu public complet.

sursa: eurovoix.com

TVR +
Canalul TVR YouTube