loader
Foto

Istorii ascunse: Valea Nădragului | VIDEO

Ediţia emisiunii Istorii ascunse, difuzată miercuri, 27 aprilie, la  #TVR1 , în care Cristina Băican de la TVR Timişoara ne-a propus un nou episod despre istoriile din Valea Nădragului, una dintre văile Munților Poiana Ruscă.

 

Din momentul în care Banatul intră sub administrația habsburgică, austriecii intuiesc potențialul pe care îl aveau zone înalte ale regiunii.

Astfel, aleg câteva locuri pe care le transformă în poli industriali. Printre acestea se numără și valea Nădragului, una dintre văile Munților Poiana Ruscă.

În acest sens, în octombrie 1871 sunt puse bazele societății Industriei de Fier din Nădrag. De la acest moment încolo, în localitate încep să se contureze istorii interesante.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...