loader
Foto

Irlanda se retrage din concursul Eurovision Junior 2020

Radiodifuzorul irlandez TG4 a confirmat că Irlanda nu participă la Eurovision Junior 2020, citând probleme de călătorie legate de pandemia Covid-19.

 

Irlanda este țara care și-a făcut debutul la Eurovision Junior în 2015 și au adus limba irlandeză la concursul de cântece.

În ianuarie - înainte ca pandemia Covid-19 să pună stăpânire - TG4 și-a confirmat participarea la Eurovision Junior 2020. Dar acum au fost nevoiți să anuleze această decizie. (radiodifuzorul a confirmat știrea pe site-ul Eurovoix)

Irlanda participând la Eurovision Junior 2019:

Este important de menționat că intrarea în Eurovision Junior a Irlandei este organizată de radiodifuzorul în limba irlandeză TG4, în timp ce participarea la concursul irlandez Eurovision este organizată de radiodifuzorul general RTÉ.

Guvernul irlandez recomandă cetățenilor să evite călătoriile neesențiale în afara țării. Autoritățile au decis ca evenimentele interioare să nu depășească 50 de persoane.

Macedonia de Nord, Țara Galilor, Irlanda și Australia nu participă la Eurovision Junior 2020.

În luna iulie, radiodifuzorul galez S4C a replicat că: „Datorită circumstanțelor actuale, din păcate, nu vom participa la concursul din acest an”. Radiodifuzorul australian SBS a confirmat pentru WWibloggs că, de asemenea, nu se vor îndrepta spre Polonia în noiembrie. Un purtător de cuvânt a spus: „Datorită restricțiilor actuale și a incertitudinii în curs de desfășurare a acestei situații, Australia nu va concura la Concursul Eurovision Junior 2020. Am informat EBU despre decizia noastră.” Săptămâna trecută, MRT-ul Macedoniei de Nord a confirmat că vor sta și în 2020, „din cauza pandemiei actuale COVID-19”.

Este important de menționat că aceste patru țări au confirmat neparticiparea la Junior Eurovision 2020, dar nu retragerea totală din toate edițiile viitoare ale concursului. Fanii încă așteaptă participanții din Albania Albania, Armenia, Italia și Portugalia pentru a-și confirma participarea pentru 2020.

Cu patru țări care s-au retras din Eurovision Junior 2020, din cauza preocupărilor Covid-19, rămâne întrebarea dacă și alte state vor trebui să ia aceeași decizie cu privire la participarea lor la Eurovision 2021.

Eurovision Junior 2020 urmează să aibă loc pe 29 noiembrie, la Varșovia, Polonia.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...