loader
Foto

Galerie foto

Ion Sănduloiu – „Un om și un câine pentru viață” | VIDEO

Spectacolul poveştilor emoţionante continuă la TVR în campania „Omul anului”. Pe 23 mai, de la ora 18.30, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne-au prezentat două noi reportaje-portret ale unor eroi de lângă noi. Telespectatorii îşi pot vota favoriţii timp de o săptămână.

 

Ion Sănduloiu este cel care a înființat divizia Câini de Avalanșă a Salvamont. El este cel care a antrenat primul câine și a școlit ani de zile alte unități canine (formate dintr-un om și un câine) pentru a fi gata de salvare în orice moment. A trebuit să muncească mult și să convingă multă lume pentru ca astăzi să poate fi salvați oameni cu ajutorul câinilor în România.

(w882)

Cu 11 ani în urmă, Ion Sănduloiu i-a rugat pe francezii care aveau o divizie puternică de câini de avalanșă să-l ajute să antreneze și el un câine de salvare pentru a-l aduce în România. După un curs special, i l-au donat pe Hellios, un câine border collie care a devenit primul câine de salvare de avalanșă al Salvamont România.

(w882)

De atunci, Ion Sănduloiu a muncit continuu pentru a convinge autoritățile și colegii să mărească numărul de „unități canine”. A convins Salvamont să aloce resurse (hrană și tratamente pentru câini) și că tot ce înseamnă salvare cu câine crește exponențial șansele de găsire de supraviețuitori.

Fiecare om salvat azi cu ajutorul câinilor îi datorează viața în primul rând lui Ion Sănduloiu, pe lângă unitățile canine efectiv implicate.

(w882)

Ion Sănduloiu este propunerea Televiziunii Române pentru titlul de „Omul anului” de joi, pe 23 mai.  L-am cunoscut de la ora 18.30, în episodul 5 al noului sezon al campaniei TVR ce caută eroii dintre noi. „Un om și un câine pentru viață” este titlul reportajului care ne-a spus povestea lui.

(w882)

***

Lansată în 2023, campania „Omul anului” a fost primită cu bucurie de telespectatorii TVR. Oameni obişnuiţi, mulţi dintre ei necunoscuţi publicului larg, au avut ocazia să fie apreciaţi de o ţară întreagă pentru fapte deosebite, pentru realizări personale de excepţie, pentru felul în care au reacţionat într-o situaţie limită, pentru modelul pe care îl oferă comunităţii lor.

Anul acesta, spectacolul poveştilor emoţionante şi al oamenilor buni continuă. Din 25 aprilie, în fiecare joi după-amiază, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale unor astfel de eroi. Telespectatorii pot vota protagoniştii fiecărei ediţii timp de o săptămână, până la următoarea ediţie şi, în acelaşi timp, pot transmite propuneri pentru a fi înscrise în cursa pentru „Omul anului”.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Stop violenței în școli!

Stop violenței în școli!

publicat: Duminică, 16 Iunie 2024

Luni, 17 iunie, de la ora 13:00,  revedeți o ediție a emisiunii „Oamenii și legea” despre violența școlară. Invitat: Lavrin Covaci, avocat.

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

Cultura antică în Egipt: Museion și Serapeum | VIDEO

publicat: Sâmbătă, 15 Iunie 2024

Jumătatea lunii iunie nu înseamnă încă vacanță, așadar lecțiile „Teleenciclopediei" sunt o întâlnire potrivită cu istoria, arta ori zoologia. O ...

Dacă doriţi să revedeţi... Conf. Univ. Dr. Radu Ţincu vine la

Invitatul Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion", în ediţia de sâmbătă, 15 iunie 2024, de la ora 10:00, la TVR2, este conf. univ. dr. ...