loader
Foto

Investiţiile inteligente transformă România

Marți, 30 august, de la ora 21.00, la TVR Internațional, v-am propus să revedeți o ediție "Investiţi în România!" despre conceptul Smart City.

 

Investiţiile inteligente, acel capital care duce la dezvoltare durabilă, pot diminua migraţia conaţionalilor şi chiar aduce acasă români plecaţi la muncă în străinătate.

Cristina LEORENŢ, moderator şi realizator, a aflat de la primarul Buzăului, Constantin TOMA, preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor din România, detalii despre modul în care transformă metropola buzoiană într-un oraş deschis către lume, inteligent, prietenos cu cetăţenii şi despre programele care schimbă faţa administraţiei locale, dar şi investiţiile pentru generaţiile viitoare.

(w882) 2

(w882) 4

S-a alăturat dezbaterii Adrian VEŞTEA, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, cu informaţii despre cel mai ambiţios şi aşteptat proiect, Aeroportul Braşov-Ghimbav, dar şi despre celelalte iniţiative materializate cu ajutorul finanţărilor Uniunii Europene.

(w882) 3

Cât este de importantă conștientizarea de către administrația publică centrală şi locală a necesității realizării unor investiții durabile, cum pot fi implementate tehnologiile inovatoare pentru a ajuta comunităţile şi cum putem implica diaspora în proiectele inteligente “de acasă”, am aflat de la Eduard DUMITRAȘCU, președinte Asociația Română pentru Smart City.

Tot în această ediţie, aflați cum se transformă staţiunea balneoclimaterică Pucioasa prin investiţii, într-un reportaj realizat de jurnalistul Răzvan ONESA.

(w882) 6

Am discutat cu edilul Municipiului Alba Iulia, Gabriel PLEŞA, despre cele mai importante proiecte cu fonduri europene pe care le are în desfăşurare primăria, într-un interviu realizat de jurnalista Roxana SEGNEANU.

(w882) 5

Am fost şi în comuna Sadu din judeţul Sibiu, unde primarul Valentin IVAN a vorbit despre digitalizare, evoluţie şi revoluţie în administraţie, într-un interviu semnat de jurnalista Raluca AMZĂR.

(w882) 7

Invitaţi:

●   Constantin TOMA – primar Buzău, preşedinte executiv Asociaţia Municipiilor din România

●   Adrian VEŞTEA - preşedinte Consiliul Judeţean Braşov

●   Eduard DUMITRAȘCU - președinte Asociația Română pentru Smart City

(w882) 8

Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

FILM.TVR.RO

Logo

 
Partajul succesoral. Împărțirea bunurilor moștenite

Cine are dreptul la moştenire şi cum se împart bunurile comune? Ce este rezerva succesorală şi care sunt moştenitorii rezervatari? Care sunt ...

Documentarul „Păltinișul și Noica”, premieră absolută la TVR Cultural

Vineri, 29 martie, de la ora 20:30, TVR Cultural va difuza în premieră absolută filmul documentar „Păltinișul și Noica”, regizat de Mihai Miron, ...

Demontăm şi explicăm mituri de pe la noi, în noul sezon „Exclusiv în România”

Mitul despre locul în care s-a răsturnat căruţa cu proşti, unicatele mondiale ale Sucidavei din Corabia sau o vizită în Valea Jiului, pe Planeta ...