Proiecte și programe de repornire a economiei, la "Investiţi în România!"

TVRi | Marţi, 23 Februarie 2021
Despre programele de repornire a turismului şi a micilor afaceri am discutat marţi, 23 februarie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional.
investiti

Industria ospitalităţii din lumea întreagă, inclusiv din România, a fost grav afectată în urma restricţiilor sanitare impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2. Luni la rând, restaurantele şi cafenelele au fost închise complet, rezultând pierderi uriaşe pentru antreprenorii din HoReCa.

Planul de redresare propus de guvernanţi pentru a sprijini acest sector este însă departe de aşteptările industriei. Eliminarea voucherelor de vacanță pentru anul 2021, măsură adoptată recent cu scopul de a reduce cheltuielile bugetare, se dovedeşte a fi o nouă lovitură dată turismului românesc, în condiţiile în care  tichetele emise în perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de muncă, conform unui comunicat emis de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. Cu toate acestea, industria ospitalităţii din România caută revenirea la normalitate, o normalitate marcată de pandemia COVID-19 şi de criza pe care aceasta a generat-o în lume.

În timp ce supermarketurile, farmaciile şi alte tipuri de afaceri, care au legătură cu cererea de consum, au înregistrat creşteri importante, alte industrii au suferit pierderi, au apărut blocaje financiare şi multe companii au intrat în dificultate de plată. Prioritatea în acest moment trebuie să fie protejarea sănătății angajaţilor, dar şi luarea tuturor măsurilor necesare pentru a diminua efectele pandemiei asupra economiei.

Invitaţii lui OCTAVIAN JORA au fost:

  • CLAUDIU NĂSUI, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului
  • MARIA GRAPINI, europarlamentar
  • MARIAN-JEAN MARINESCU, europarlamentar
  • DUMITRU LUCA, preşedinte Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism
  • CRISTIAN ERBAŞU, preşedinte Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii

Aşteptăm opiniile şi sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

Email: investitiinromania@tvr.ro

Direct TVR Internaţional 23.02.2021, ora 21:00

Redifuzare TVR Internaţional 24.02.2021, orele 04:00 şi 12:30 (ora României).
Redifuzare TVR Moldova 23.02.2021, ora 23:00

De 20 ani în grila TVR Internaţional, de 20 ani în casele dumneavoastră!

 

 

 

 

 

TVR +
Canalul TVR YouTube