loader
Foto

Galerie foto

Proiecte și programe de repornire a economiei, la "Investiţi în România!"

Despre programele de repornire a turismului şi a micilor afaceri am discutat marţi, 23 februarie, de la ora 21.00, la TVR Internaţional.

 

Industria ospitalităţii din lumea întreagă, inclusiv din România, a fost grav afectată în urma restricţiilor sanitare impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2. Luni la rând, restaurantele şi cafenelele au fost închise complet, rezultând pierderi uriaşe pentru antreprenorii din HoReCa.

Planul de redresare propus de guvernanţi pentru a sprijini acest sector este însă departe de aşteptările industriei. Eliminarea voucherelor de vacanță pentru anul 2021, măsură adoptată recent cu scopul de a reduce cheltuielile bugetare, se dovedeşte a fi o nouă lovitură dată turismului românesc, în condiţiile în care  tichetele emise în perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de muncă, conform unui comunicat emis de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. Cu toate acestea, industria ospitalităţii din România caută revenirea la normalitate, o normalitate marcată de pandemia COVID-19 şi de criza pe care aceasta a generat-o în lume.

În timp ce supermarketurile, farmaciile şi alte tipuri de afaceri, care au legătură cu cererea de consum, au înregistrat creşteri importante, alte industrii au suferit pierderi, au apărut blocaje financiare şi multe companii au intrat în dificultate de plată. Prioritatea în acest moment trebuie să fie protejarea sănătății angajaţilor, dar şi luarea tuturor măsurilor necesare pentru a diminua efectele pandemiei asupra economiei.

Invitaţii lui OCTAVIAN JORA au fost:

  • CLAUDIU NĂSUI, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului
  • MARIA GRAPINI, europarlamentar
  • MARIAN-JEAN MARINESCU, europarlamentar
  • DUMITRU LUCA, preşedinte Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism
  • CRISTIAN ERBAŞU, preşedinte Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii

Aşteptăm opiniile şi sugestiile dumneavoastră pe pagina de Facebook a emisiunii!

Email: investitiinromania@tvr.ro

Direct TVR Internaţional 23.02.2021, ora 21:00

Redifuzare TVR Internaţional 24.02.2021, orele 04:00 şi 12:30 (ora României).
Redifuzare TVR Moldova 23.02.2021, ora 23:00

De 20 ani în grila TVR Internaţional, de 20 ani în casele dumneavoastră!

 

 

 

 

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...