loader
Foto

Galerie foto

Interviu cu preşedintele Klaus Iohannis la TVR 1

La 10 minute după declaraţia de presă prin care îi solicita în mod public demisia premierului, preşedintele a acordat un interviu Televiziunii Române. Interviul a fost difuzat vineri, 5 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi TVR+.

 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Telespectatorii TVR sunt primii care află mai multe despre evenimentul care ţine astăzi, 5 iunie, titlurile tuturor jurnalelor de ştiri. Imediat după declaraţia de presă prin care îi solicita în mod public demisia premierului Victor Ponta, în urma acuzaţiilor care i-au fost aduse, preşedintele Klaus Iohannis a acordat un interviu Televiziunii Române. Interviul, realizat de Ramona Avramescu, a putut fi urmărit integral în cadrul unei Ediţii speciale, difuzată vineri, 5 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

Potrivit unui comunicat al DNA, premierul Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. De asemenea, DNA a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale al şefului Guvernului pentru conflict de interese, în cazul promovării lui Dan Şova în Guvern.

În urma acestei comunicări DNA, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că i-a solicitat demisia premierului. Şeful statului a declarat că, în opinia sa, „este o situaţie imposibilă pentru România ca primul ministru să fie învinuit de fapte penale”. În replică, Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Tot în cadrul Ediţiei speciale ce cuprinde interviul cu Klaus Iohannis, realizat de Ramona Avramescu, am aflat opinia preşedintelui privind justiţia în România sau votul prin corespondenţă.

Ediţia specială a putut fi urmărită după Telejurnal, de la ora 21.00, la TVR 1 şi online, pe TVR+.

 

Foto: Dragoş Asaftei, Administraţia prezidenţială

FILM.TVR.RO

Logo

 
De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 şi TVR Folclor

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 și TVRi,  sâmbătă, 27 aprilie și duminică 28 aprilie, de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” ...

Eurovision 2024: Construcția scenei este completă

Scena este pregătită pentru începerea primelor repetiții pentru Concursul Muzical Eurovision 2024.  

”A doua Românie”: Despre echilibrul între știință, spiritualitate și identitate culturală

Joi, 25 aprilie, de la ora 21:00, la TVR Internațional, Corina Dobre ne-a dat întâlnire la o nouă ediție a emisiunii ”A doua Românie”.