loader
Foto

Integrala „Vedeta populară” la TVR Folclor, în această primăvară

Din 26 februarie, TVR Folclor oferă iubitorilor muzicii populare româneşti, de luni până sâmbătă, de la ora 21.00, toate sezoanele emisiunii realizate şi prezentate de Iuliana Tudor.

 

De luni, 26 februarie, grila de programe TVR Folclor se îmbogăţeşte cu talent-show-ul de folclor „Vedeta populară”: telespectatorii se vor bucura să revadă, în fiecare zi, de luni până sâmbătă, de la ora 21.00, toate sezoanele emisiunii realizate şi prezentate de Iuliana Tudor.

Cel mai iubit talent show de folclor din România debuta în octombrie 2017 la TVR 1. Competiţia celor dornici să devină „Vedeta populară” a ajuns să numere, de atunci, nu mai puţin de 9 sezoane, iar mulţi dintre artiştii care au păşit pe această scenă şi-au făcut deja un nume în muzica populară. Pentru cei care îndrăgesc acest format de televiziune, dar şi pentru cei care nu au reuşit să vadă toate ediţiile acestui concurs de talente, TVR Folclor propune, din 26 februarie, integrala „Vedeta populară”. În fiecare seară, de luni până sâmbătă, de la ora 21.00, emisiunea realizată şi prezentată de Iuliana Tudor ne poartă prin toate zonele ţării, cu cântecele, muzica şi oamenii lor.

„Vedeta populară” este un talent show de folclor, în care interpreţi care visează să devină celebri şi cântă muzică populară au şansa să fie apreciaţi de o ţară întreagă. Ei urcă pe scenă şi evoluează în faţa unui juriu de specialişti, care alege „Vedeta populară”. La momentul debutului emisiunii pe micul ecran, Iuliana Tudor o descria drept „o platformă importantă de lansare a interpreţilor de muzică populară. Dorim să asigurăm continuitate fenomenului muzical folcloric din România şi să lansăm noi talente”.

Tineri, copii, maturi, dar cu toţii pasionaţi de folclor, speciali prin poveştile de viaţă pe care le au şi înzestraţi cu voci extraordinare au trecut cu brio de preselecţiile organizate de echipa talent show-ului în oraşele României. Ei îmbracă straie populare din toate regiunile istorice ale ţării şi urcă pe scenă pentru a dovedi că pot deveni „Vedeta populară”. Participanţii trec prin trei probe de concurs, iar prestaţiile lor în competiţie sunt jurizate de cinci personalităţi diferite, dar care iubesc folclorul românesc. Primele sezoane i-au aşezat la masa juriului pe Grigore Leşe, una dintre cele mai respectate voci ale culturii noastre tradiţionale, poetul Mircea Dinescu, interpreţii de muzică populară Laura Lavric şi Constantin Enceanu şi realizatoarea TVR Elise Stan. Apoi, componenţa juriului s-a schimbat, astfel că, ultimele sezoane rolul de juraţi le-a revenit Niculinei Stoican, Corneliei Rednic, Elisei Stan, lui Grigore Leşe şi lui Bogdan Mihai Simion.

Acompaniamentul muzical este asigurat de orchestre naţionale emblematice de folclor. „Vedeta populară” este un format de televiziune dezvoltat de TVR împreună cu Zucchero Media.

Tezaurul de programe dedicate folclorului, tradiţiilor şi patrimoniului naţional este acum un bun al fiecărui român, prin intermediul TVR Folclor. De la începerea emisiei, în 27 noimebrie 2023, TVR Folclor a scos la lumină mii de ore de înregistrări cu muzică populară autentică, obiceiuri şi creaţii de patrimoniu, astfel că acum, la lansarea oficială a postului, acesta aduce în casele românilor de pretudindeni emisiuni de colecţie, concerte şi spectacole de excepție.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Impactul legislației Uniunii Europene asupra cetățenilor români

Luni, 15 aprilie, de la ora 21, vă invităm pe TVR Internațional la o nouă ediție a emisiunii ”Avocatul dumneavoastră”.

Reporter Special: Credințe fără granițe | VIDEO

Reporter Special: Credințe fără granițe | VIDEO

publicat: Vineri, 12 Aprilie 2024

Mai mulţi tineri din Africa şi unul din Siria au ales să studieze teologia la Iaşi. Poveştile lor impresionante le puteţi descoperi în cadrul ...

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

publicat: Vineri, 12 Aprilie 2024

De multe ori, problemele locative îşi găsesc rezolvarea pe cale amiabilă, însă există şi situaţii când singura soluţie este Instanţa de ...