loader
Foto

Galerie foto

Întâlnire la Cetate, cu „Un clovn pentru eternitate” | VIDEO

A jucat în 86 de filme şi şi-a pus viaţa pe tavă în cartea „Un clovn pentru eternitate”. Duminică, 3 noiembrie, Valentin Teodosiu a fost invitatul lui Mircea Dinescu, într-o ediţie de neuitat „Politică şi delicateţuri”.

 

Prima duminică de noiembrie i-a găsit pe Mircea Dinescu și pe invitatul său, actorul Valentin Teodosiu, pe malul Dunării, la Cetate. Sub un soare blând, de toamnă târzie, Dinescu a încins grătarul, a turnat vin în pahare şi s-a apucat, împreună cu musafirul său, de gătit.

(w882)

De această dată poetul a învelit în foi de varză câteva bucăți de creier și de ficat de vită, le-a asezonat cu celebrul său amestec de portocale și le-a așezat pe grătar. Și pentru că mâncarea iese întotdeauna mai bună când cântă cineva, Dinescu l-a invitat pe Constantin Gaciu i taraful de la Iancu Jianu să înveselească atmosfera.

(w882)

Încântat de ideile culinare ale poetului, relaxat și pus pe șotii, Valentin Teodosiu a povestit momente amuzante trăite împreună cu mari actori ai scenei românești. După ce rulourile au fost gata, cei doi s-au aşezat pe malul Dunării, cu un pahar de vin alături și înconjurați de căței somnoroși, iar poveștile pline de umor au început să curgă.

(w882)

Actorul Valentin Teodosiu i-a oferit poetului cartea sa autobiografică, Un clovn pentru eternitate și audiobook-ul cu același nume, și i-a povestit despre fiicele sale, despre filmele și piesele de teatru în care a jucat, despre rolurile memorabile și oamenii cheie pe care i-a întâlnit de-a lungul vieții.

(w882)

Așadar duminică, 3 noiembrie, la TVR 1, de la 14.30, nu rataţi o întâlnire de neuitat nu doar cu un actor, ci cu o întreagă lume, purtătorul amintirilor unei generații de aur a filmului și teatrului românesc.

Despre Valentin Teodosiu:

S-a născut pe 17 septembrie 1953, la București, iar în 1978 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. Debutează pe scena teatrului Nottara în 1977. A jucat în 86 de filme. Din 1995, este vocea postului PRO TV. În 2006 a publicat cartea autobiografică Un clovn pentru eternitate.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
A doua Românie: O pledoarie pentru digitalizarea sănătății

Joi, 28 martie, invitata Corinei Dobre la ”A doua Românie” a fost Teodora Popa, o tânără cercetătoare din Londra specializată în genetică, care ...

Pictorul Alexandru Rădvan, la „Biografii necesare”: Tot timpul mi-am tăiat punţile din spate. Ca să nu mă mai pot întoarce

Pictorul Alexandru Rădvan este primul invitat al celui de-al treilea sezon „Biografii necesare”, emisiune realizată de artista vizuală Ileana ...

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...