„Insula dorinţelor” - un film ca un balsam pentru sufletele rănite, la TVR 2

TVR2 | Luni, 05 Aprilie 2021
Nu pierdeţi joi, 8 aprilie, de la 21.10, unul dintre ultimele filme în care a jucat o mare actriţă: Dame Joan Ann Plowright, baroneasa Olivier, cea de-a treia soție și văduvă a lui Laurence Olivier.
INSULA DORINŢELOR (BAILEY’S MISTAKE – SUA, 2011)
Regia: Michael M. Robin
Cu: Linda Hamilton, Kyle Secor, Paz de la Huerta

Dramă. Liz Donovan, rămasă văduvă de curând, află că soţul ei cheltuise toate economiile lor cumpărând o casă pe o insulă izolată în largul coastei statului american Maine. Femeia îşi ia cei doi copii şi face o vizită pe insulă, intenţionând să vândă proprietatea, dar rămâne încântată de frumuseţea şi misterul locurilor pe care tocmai le descoperă. Călătoria se dovedeşte a fi de-a dreptul terapeutică pentru Liz şi copiii ei, care învaţă să se împace cu pierderea pe care au suferit-o şi să accepte o nouă "familie".

(oar_w460)

Filmul marchează una dintre ultimele apariţii pe ecran a unei mari actriţe: Dame Joan Ann Plowright, baroneasa Olivier, cea de-a treia soție și văduvă a lui Laurence Olivier.

Cei doi s-au conoscut în 1960 în filmul „Cabotinul” în care Joan (cu 22 de ani mai tânără) juca rolul fiicei lui Olivier. Dar imediat ce filmul a fost lansat, Laurence Olivier a divorţat de Vivien Leigh şi s-a însurat cu Joan Plowright.

Ambii au fost apreciaţi pentru talentul şi cariere lor pe marele şi micul ecran, dar şi pe scenele de teatru. Laurence Olivier este considerat unul dintre cei mai mari actori din toate timpurile, în timp ce Joan Ann Plowright a primit din partea Reginei Elisabeta cele mai înalte distincţii.

Astfel, în anul 1970, pentru serviciile sale ca actriţă, Jane a fost distinsă cu CBE (Commander al Imperiului Britanic) iar cei doi soţi au fost ridicaţi în rang, devenind „baronul și baroana Olivier”.

În 2004 a urmat o nouă distincţie regală pentru Joan Plowright care a devenit „Dame” – echivalentul feminin al rangului de „Cavaler”.

 

TVR +
Canalul TVR YouTube