loader
Foto

Despre mediul încojurător şi climă. „Inspiră România”, cu Ionuţ Gheorghe, la TVR 1

Împreună putem face lucruri bune pentru planeta noastră. Moderatorul şi invitaţii lui ne arată la „Inspiră România”, noua emisiune despre mediu, climă, schimbări climatice, ce putem face pentru a ajuta natura să rămână curată, sănătoasă. Marţi, ora 17.00.

 

În fiecare marți, de la ora 17.00, la TVR 1 încercăm să găsim împreună inspiraţia de a face lucruri bune pentru planeta care, deocamdată, este singura noastră casă. În noua emisiune a postului public, „Inspiră România”, moderatorul Ionuţ Gheorghe va dezbate alături de invitaţii săi subiecte fierbinți despre mediu, climă şi schimbări climatice.

Poluarea aerului şi a apei, clima în schimbare, deloc puţinele activităţi umane dăunătoare mediului înconjurător ne privesc pe toţi. Printre invitaţii jurnalistului Ionuţ Gheorghe se numără specialişti şi factori de răspundere care ne vor ajuta să înţelegem fenomenele şi să aflăm ce soluţii există pentru a avea o planetă sănătoasă.

„Dacă despre poluare știm mai multe, efectele fiind vizibile, evidente, domeniul schimbărilor climatice este, pentru mine, unul ştiinţific. Mă bucur că voi beneficia de ajutorul colegelor mele, Raluca Stroe Brumariu şi Cristina Dănilă, pe care le consider deja specialiste", spune jurnalistul Ionuţ Gheorghe.

(w882)

În ediţia de marți, 25 ianuarie, echipa emisiunii a adus în discuţie două teme de interes şi mare importanţă pentru noi toţi: schimbările climatice, mai exact, starea planetei în 2021 și prognoza specialiștilor pentru 2022, dar şi Programul Educație pentru mediu și climă. În prima parte, climatologul Roxana Bojariu a venit cu multe informaţii utile, iar în partea a doua, Sorin Ionuț Banciu, secretar de stat Ministerul Mediului şi profesorul de geografie Bogdan Petre de la Colegiul Național Gh. Lazăr din București ne-au adus lămuriri despre mult aşteptata oră de educaţie pentru mediu şi climă.

În prima ediție a emisiunii „Inspiră România”, din 18 ianuarie, invitatul lui Ionuţ Gheorghe a fost Taczos Barna, ministrul Mediului. Inregistrarea interviului poate fi urmărită aici:

Producători: Raluca Stroe Brumariu, Cristina Dănilă

FILM.TVR.RO

Logo

 
Pensia - un drept câștigat

Pensia - un drept câștigat

publicat: Marţi, 18 Iunie 2024

Aţi primit decizia de pensionare şi sunteţi nemulțumit cu privire la suma de bani care v-a fost calculată? Nu v-au fost luate în calcul toate ...

„Vară pentru voi!”: Babasha și concertele Coldplay de la București | VIDEO

Prima ediție din noul sezon ne găsește divizați: a fost sau nu a fost rasism pe Arena Națională, la concertul Coldplay? Mai mai multe în ediția ...

În premieră la TVR 1: „Război şi pace”, ecranizare BBC din 2016

Pe măsură ce conflictul Rusiei cu Napoleon atinge apogeul, cinci familii aristocratice se confruntă cu întâmplări pe cale să le schimbe viaţa ...