loader
Foto

Insolvența - soluție de salvare a companiilor aflate în dificultate

Ce presupune intrarea unei societăți în insolvență ați aflat din ediția emisiunii ”Oamenii și Legea” redifuzată luni, 18 septembrie, de la ora 13.00, la TVR 1.

 

Ai o companie și te afli în situația în care nu mai poți plăti datoriile față de angajați, parteneri de afaceri și creditori? Au trecut deja 60 de zile de la scadență? Potrivit legislației în vigoare poți solicita intrarea societății în insolvență. Ce înseamnă această procedură, cum se deschide, cât durează, care sunt costurile, cum afectează angajații și cum se poate ieși din insolvență?

(w882)

Invitatul Mihaelei OLARU în această ediție a fost Stan TÎRNOVEANU, avocat, Baroul Bucureşti.

(w882)

Procedura de insolvență poate fi generală sau simplificată. În timp ce procedura generală include reorganizarea judiciară, adică încercarea de redresare a companiei, cea simplificată înseamnă că debitorul intră direct în faliment, dar doar dacă respectă anumite condiții.

Procedura de insolvență este aplicată doar de instanțe judecătorești, judecător-sindic, administrator judiciar și lichidator judiciar și poate fi deschisă de: debitor, creditor, sau alte persoane sau instituții prevăzute expres de lege.

(w882)

Ne puteti trimite comentarii, întrebări, sugestii şi propuneri de teme prin mesaj la numărul de WhatsApp 0728.754.133 precum şi la adresa de e-mail oameniisilegea@tvr.ro.

(w882)

***

MODERATOR

• av. Mihaela OLARU

 

JURNALIŞTI TV

• Raluca AMZĂR

• Delia APOSTOL-HANZELIK

• Rareş COTINGHIU

 

REALIZATOR

• Ileana GAIŢĂ

 

PRODUCĂTOR

• Mihaela GRECU

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Reporter special - Matematica în universul adolescenței | VIDEO

Joi, 18 aprilie, de la ora 18.30, la TVR Iași, am vorbit despre voință, perseverență și perfomanță în școala românească.

Documentarul „Totul nu va fi bine”, despre efectele accidentului nuclear de la Cernobîl asupra unei generații, în 25 aprilie, la TVR Cultural. Filmele săptămânii

Între 22 și 28 aprilie, TVR Cultural le propune telespectatorilor dramele „Pielea” (1981) și „Anii noștri de glorie” (2020) și documentarul ...

Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci, gazdele campaniei „Omul anului” la TVR

Din 25 aprilie, în fiecare joi, de la ora 18.00, la TVR 1, Mădălina Dobrovolschi şi Bogdan Muzgoci ne prezintă câte două reportaje-portret ale ...