loader
Foto

Galerie foto

A început un nou sezon „Politică şi delicateţuri” la TVR 1

Pentru noul sezon „Politică şi delicaţeturi”, Mircea Dinescu are o surpriză: un nou loc de filmare - restaurantul care poartă numele emisiunii, aflat într-o superbă clădire istorică din Bucureşti şi un invitat de seamă – interpretul Ionuţ Dolănescu.

 

Politică şi delicateţuri, unul dintre cele mai iubite şi urmărite programe ale postului TVR 1, a revenit cu un sezon nou, al doisprezecelea, din 27 octombrie. Cu Mircea Dinescu şi invitaţii săi ne întâlnim în ziua şi la ora deja cunoscute: duminica, de la ora 14.30.

(w882)

Deşi nu s-au cunoscut până acum, cei doi, gazdă şi invitat, se comportă ca doi prieteni vechi şi fac o echipă imbatabilă în bucătărie, căci se pune la cale o reţetă care, v-aţi dat seama, nu e una obişnuită, ci poartă semnătura lui Mircea Dinescu. Prin urmare, „un cocoş de ţară la ceaun” va cere neapărat struguri şi ardei iuţi îndesaţi în burta cocoşului, cartofi şi castraveciori muraţi prăjiţi, pe lângă nelipsita dulceaţă de ardei iuţi.

(w882)

Şi pentru că atât gazda, cât şi musafirul sunt înfometaţi, până este gata cocoşul, Dinescu prepară din „inutilităţile” unui pui, adică rinichi, inimă, ficat, o pomană a puiului, o mâncare pe cât de rapidă, pe atât de gustoasă.

(w882)

Apoi, după ce şi-au potolit un pic foamea şi cocoşul sfârâie rumen, Dinescu îşi invită musafirul la un pahar de tulburel şi o muzică lăutărească autentică. Ionuţ Dolănescu se simte ca acasă şi povesteşte cu sinceritate despre copilăria sa alături de tatăl său, marele artist Ion Dolănescu, despre cariera şi familia sa.

(w882)

(w882)

Aşadar un nou sezon Politică şi delicateţuri pentru toţi iubitorii de mâncare bună, muzică adevărată şi discuţii interesante începe duminică de la 14.30, la TVR1.

(w882)

Despre Ionuţ Dolănescu

Ionuţ Dolănescu s-a născut pe 26 februarie 1972, la Bucureşti. A absolvit liceul Dinu Lipatti, secţia nai şi apoi Academia de muzică Ciprian Porumbescu, secţia compoziţie, muzicologie, pedagogie. În perioada 2000-2003 a studiat la Conservatorul Serghei Rachmaninoff din Paris. A debutat pe scenă la vârsta de 9 ani, alături de tatăl său. A înregistrat 10 albume de muzică populară, două de muzică uşoară şi a prezentat emisiuni de divertisment.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: Joi, 25 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...