loader
Foto

În Săptămâna Mare, "Confesiuni" speciale, la TVR 2

Iuliana Marciuc va avea invitaţi deosebiţi

 

În Săptămâna Patimilor, echipa emisiunii Confesiuni de la TVR 2 a pregătit patru ediţii speciale. În fiecare zi, invitaţii Iulianei Marciuc vor fi oameni pe care viaţa i-a încercat greu, dar care, prin credinţă şi perseverenţă, reuşesc să meargă mai departe. Vor face confesiuni de viaţă un alt fel de artişti, copii cu dizabilităţi, oameni cu nevoi speciale sau din penitenciare, dar nu numai, vor veni şi tineri deosebiţi (supradotaţi, voluntari), care cred că viitorul lor este în România.

Astfel, luni, 29 aprilie, ediţia specială de Confesiuni îi va avea ca invitaţi pe trei dintre deţinuţii-actori de la Penitenciarul Codlea, însoţiţi de îndrumătorul lor Gabriel Costea, de la Teatrul „Sică Alexandrescu" din Braşov, precum şi pe Alex Pârvu, elev la Liceul de Artă din Piteşti, un copil nevăzător cu glas de înger. Ca momente speciale, emoţionante, amintim mesajele pe care cei trei deţinuţi–actori le-au trimis familiilor din platoul emisiunii, precum şi piesa „Tu eşti primăvara mea", interpretată de micul artist.

Marţi, 30 aprilie, în ediţia specială, Iuliana Marciuc va fi gazda lui Alexandru Mironov, alături de tânărul Ionuţ Budişteanu, un geniu al informaticii, deţinătorul unui număr impresionant de distincţii la competiţii naţionale şi internaţionale. A fost considerat un copil minune care în clasa a VIII-a studia materia de clasa a XII-a şi era deja curtat de mari universităţi din lume, proiectele lui de cercetare în domeniul inteligenţei artificiale fiind dintre cele mai ingenioase. Cei doi vor fi însoţiţi în platou de un grup de tineri voluntari care îşi petrec timpul liber ajutându-i pe cei necăjiţi, bolnavi sau în nevoie.

Miercuri, 1 mai, marea maestră internaţională Elisabeta Polihroniade se va întâlni cu trei mici jucători de şah, elevi la Şcoala Gimnazială specială pentru deficienţi de vedere din Bucureşti. Alături de ei va fi prezent în emisiune şi preşedintele fundaţiei Licinium (care luptă pentru integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi din România), însoţit de cea care sprijină această cauză, artista Paula Seling. Probabil cele mai emoţionante momente sunt oferite de răspunsurile incredibile ale celor trei copii la întrebarea „ce ar vrea să le aducă Iepuraşul de Paşte?”

Joi, 2 mai, invitata Iulianei Marciuc este actriţa Manuela Hărăbor, care va fi însoţită de câţiva copii autişti de la asociaţia „Împreună pas cu pas”. În platoul emisiunii va fi prezent şi corul de copii „Sunetul Muzicii”. Cel mai emoţionant moment, care o face pe Iuliana Marciuc să izbucnească în plâns, este gestul spontan făcut la finalul emisiunii de o micuţă cu Sindromul Down.

Mesajele acestor oameni sunt absolut impresionante prin simplitatea şi adevărul lor, reamintindu-ne tuturor, în Săptămâna Patimilor, că niciodată nu apreciem îndeajuns ceea ce avem şi că uităm uneori să ne bucurăm, în primul rând, pentru cele mai simple lucruri din viaţa noastră.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Impactul legislației Uniunii Europene asupra cetățenilor români

Luni, 15 aprilie, de la ora 21, vă invităm pe TVR Internațional la o nouă ediție a emisiunii ”Avocatul dumneavoastră”.

Reporter Special: Credințe fără granițe | VIDEO

Reporter Special: Credințe fără granițe | VIDEO

publicat: Vineri, 12 Aprilie 2024

Mai mulţi tineri din Africa şi unul din Siria au ales să studieze teologia la Iaşi. Poveştile lor impresionante le puteţi descoperi în cadrul ...

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

Probleme la bloc, rezolvări în instanță

publicat: Vineri, 12 Aprilie 2024

De multe ori, problemele locative îşi găsesc rezolvarea pe cale amiabilă, însă există şi situaţii când singura soluţie este Instanţa de ...