loader
Foto

In memoriam Victor Țăruș, la "Pescar hoinar", pe TVR2 | VIDEO

În amintirea fostului nostru coleg Victor Țăruș, care ne-a părăsit în această săptămână, echipa „Pescar hoinar” a pregătit o ediție specială difuzată, duminică, 17 ianuarie, de la ora 10:00, pe TVR 2 și online pe TVR+.

 

„Victor Țăruș eliberează de acum peștii în Oceanul Planetar” – scria, pe pagina de socializare, un prieten al pescarilor hoinari de pretutindeni, în ziua în care fostul prezentator al emisiuni „Pescar Hoinar”, Victor Țăruș, s-a stins din viață. Timp de 15 ani, Victor Țăruș a fost emblema și animatorul uneia dintre cele mai iubite emisiuni închinate naturii, „Pescar Hoinar”, de la TVR 2.

„Avându-l şi pe mai departe în barca noastră, ca model şi maestru, mărturisim o pioasă aducere aminte în câteva dintre secvenţele, care, la vremea lor au bucurat sufletele celor care l-au iubit şi l-au admirat. Pentru cei care l-au cunoscut ca pescar pe mal de apă sau ca ghid și îndrumător în aventurile pescărești, am pregătit un modest omagiu  dedicat personalității sale”, este mesajul echipei „Pescar Hoinar”.

Victor Țăruș a început colaborarea cu Televiziunea Română în 2003 iar de atunci și-a pus amprenta pe sute de ediții ale emisiunii tematice „Pescar Hoinar” - program îndrăgit și urmărit de telespectatorii TVR 2.

Pasionat de tainele pescuitului și iubitor al naturii, Victor Ţăruş era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului”. A fost editor al revistelor „Pescar modern” și „Pescar la Crap”, dar şi autorul mai multor cărţi de pescuit sportiv. A fost organizator al competițiilor „Cârligul de Aur” și „Crapul de Aur” – competiții pentru capturi record publicate în revistele sale și a numeroase alte competiții: 3 Cupe Mondiale la Crap, Cupa României, Trofelul Rapala, Cupa Romsilva, Cupa copiilor. Între 1990-1995 a deținut funcția de vicepreședinte pentru pescuit al Asociației Pescarilor din APVS-România.

„Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, este mesajul transmis de colegul și prietenul său Dan Păvăloiu, realizator al emisiunii „Natură și aventură" de pe TVR 2.

FILM.TVR.RO

Logo

 
Iașii marilor iubiri:

Întâmplarea e dincolo de ficțiune. Literatura nu întrece viața! Aflați povestea toată de la Oana Lazăr, la "Iașii marilor iubiri". TVR Iași, ...

Un film românesc la Moscova - posibil măr al discordiei, Alaska de la ruși la americani, subminarea încrederii românilor în armată, ameninţări cu ...

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

„Actual regional”: Târgul de Paște | VIDEO

publicat: Joi, 25 Aprilie 2024

În ediția de miercuri, 24 aprilie, la „Actual regional”, am dezbătut în direct, alături de Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, ...