In memoriam Victor Țăruș, la "Pescar hoinar", pe TVR2 | VIDEO

TVR2 | Joi, 14 Ianuarie 2021
În amintirea fostului nostru coleg Victor Țăruș, care ne-a părăsit în această săptămână, echipa „Pescar hoinar” a pregătit o ediție specială difuzată, duminică, 17 ianuarie, de la ora 10:00, pe TVR 2 și online pe TVR+.

„Victor Țăruș eliberează de acum peștii în Oceanul Planetar” – scria, pe pagina de socializare, un prieten al pescarilor hoinari de pretutindeni, în ziua în care fostul prezentator al emisiuni „Pescar Hoinar”, Victor Țăruș, s-a stins din viață. Timp de 15 ani, Victor Țăruș a fost emblema și animatorul uneia dintre cele mai iubite emisiuni închinate naturii, „Pescar Hoinar”, de la TVR 2.

„Avându-l şi pe mai departe în barca noastră, ca model şi maestru, mărturisim o pioasă aducere aminte în câteva dintre secvenţele, care, la vremea lor au bucurat sufletele celor care l-au iubit şi l-au admirat. Pentru cei care l-au cunoscut ca pescar pe mal de apă sau ca ghid și îndrumător în aventurile pescărești, am pregătit un modest omagiu  dedicat personalității sale”, este mesajul echipei „Pescar Hoinar”.

Victor Țăruș a început colaborarea cu Televiziunea Română în 2003 iar de atunci și-a pus amprenta pe sute de ediții ale emisiunii tematice „Pescar Hoinar” - program îndrăgit și urmărit de telespectatorii TVR 2.

Pasionat de tainele pescuitului și iubitor al naturii, Victor Ţăruş era inginer silvic, specializat în „ape de munte şi creşterea păstrăvului”. A fost editor al revistelor „Pescar modern” și „Pescar la Crap”, dar şi autorul mai multor cărţi de pescuit sportiv. A fost organizator al competițiilor „Cârligul de Aur” și „Crapul de Aur” – competiții pentru capturi record publicate în revistele sale și a numeroase alte competiții: 3 Cupe Mondiale la Crap, Cupa României, Trofelul Rapala, Cupa Romsilva, Cupa copiilor. Între 1990-1995 a deținut funcția de vicepreședinte pentru pescuit al Asociației Pescarilor din APVS-România.

„Mi-ai spus mereu că ai fi vrut să faci mai multe pentru natura sălbatică a României. Ce nu ai reușit tu, o să încercăm să facem noi! Adio Victore…”, este mesajul transmis de colegul și prietenul său Dan Păvăloiu, realizator al emisiunii „Natură și aventură" de pe TVR 2.

TVR +
Canalul TVR YouTube