IN MEMORIAM Carmen Galin - „Trenul din zori nu mai opreşte aici” | VIDEO

TVR.RO | Sâmbătă, 14 Martie 2020
TVR 3 a difuzat, sâmbătă, 14 martie, de la ora 19:00, piesa de teatru „Trenul din zori nu mai opreşte aici”. Duminică, 15 martie, la TVR 1, de la ora 22:30, Garantat 100%, IN MEMORIAM Carmen Galin. Actrița a încetat din viață vineri, 13 martie.
carmen galin

Actriţa Carmen Galin a murit vineri, 13 martie, cu o zi înainte de a împlini 74 de ani.

Actriţă de teatru și film, Carmen Galin a jucat pe marele ecran în peste 30 de filme, dar şi în rolurile de pe scenele Teatrului Naţional din Bucureşti, Teatrului Mic și Teatrului Naţional din Cluj-Napoca.

Carmen Galin a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1967 şi a debutat în cinema cu un rol secundar în "Dimineţile unui băiat cuminte" (1966), de Andrei Blaier.

A rămas în memoria cinefililor datorită rolului din "Ilustrate cu flori de câmp" (1975), unde a jucat alături de Gheorghe Dinică, Marin Moraru, Jean Constantin, Constantin Rauţchi şi Ştefan Mihăilescu Brăila.

A jucat și în "Tănase Scatiu" (1976), alături de Victor Rebengiuc, "Mere Roşii", de Alexandru Tatos, "Saltimbancii, Ana şi hoţul", de Virgil Calotescu, şi "Faleze de Nisip" (1982), de Dan Piţa, regizor care i-a fost şi soţ.

***

Pentru rolul din "Saltimbancii şi Ana şi hoţul" a primit premiul pentru interpretare feminină al Asociaţiei Cineaştilor din România.

În 2016, a fost distinsă cu premiul de excelenţă la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

În 2004, Carmen Galin a fost decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer.

***

TVR 3 difuzează, sâmbătă, 14 martie, de la ora 19:00, piesa de teatru tv „Trenul din zori nu mai opreşte aici”

(w640) trenul din

Autor: Tennesee Williams

Regia: Catalina Buzoianu

Ilustrație muzicală: Lidia Danciu

Scenografia decor: Ion Olaru

Scenografie costume: Doina Levința

Imaginea: Edwiga Adelman

Cu: Carmen Galin, Olga Tudorache, Valeriu Popescu, Florina Cercel, Papil Panduru, Cristian Iacob, Marius Stanescu, Cristina Buburuz

***

Duminică, 15 martie, de la ora 22:30, la TVR 1, puteți vedea primul interviu pentru televiziune al actriţei Carmen Galin după 20 de ani de absenţă din viaţa publică, difuzat la Garantat 100% .

(w640) carmen gal

TVR +
Canalul TVR YouTube