In memoriam AMZA PELLEA

TVR.RO | Duminică, 07 Aprilie 2013
La 83 de ani de la naşterea lui Amza Pellea, tvr.ro vă oferă un interviu de colecţie cu marele artist realizat de Tudor Vornicu în anul 1981, pentru emisiunea "La sfârșit de săptămână"
In memoriam Amza Pellea
Amza Pellea
Amza Pellea 2
Amza Pellea 3
Amza Pellea 4
Amza Pellea 5
In memoriam Amza Pellea
Amza Pellea
Amza Pellea 2
Amza Pellea 3
Amza Pellea 4
Amza Pellea 5

Pe 7 aprilie 1931, în localiatea Băileşti, din judeţul Dolj, s-a născut o stea a cărei strălucire nu poate fi exprimată în cuvinte. O stea pe care „Azi o vedem, şi nu e” . Este vorba despre marele Amza Pellea, cel fără de care nu am fi râs cu Nea Mărin şi Veta, cel fără de care scena teatrului românesc ar fi fost mai săracă, iar lumea filmului de la noi nu ar fi cunoscut un actor care a jucat cu uşurinţa roluri de la Mihai Viteazu la Nea Mărin miliardarul, de la Horătiu din Hamlet la Ipu din „Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte”... şi putem continua cu numeroase exemple.

Deşi nu mai este de mult printre noi, pentru că „Ne urmăreşte încă”, la 83 de ani de la naşterea lui Amza Pellea, tvr.ro vă oferă un interviu de colecţie cu marele artist realizat de Tudor Vornicu în anul 1981, pentru emisiunea „La sfârșit de săptămână". Imagini memorabile din arhiva TVR în care Amza Pellea ne spune cum s-a născut "Nea Mărin".


Aşteptăm mesajele voastre pe pagina de Facebook TVR1

TVR +
Canalul TVR YouTube