loader
Foto

Galerie foto

În luna noiembrie, filme de legendă la TVR 2 și TVR 2 HD

Toamna se apropie de final, decorul frunzelor aurii invită la nostalgie, iar zilele mai scurte ne îndeamnă să ne refugiem în căldura căminului unde putem petrece timpul cu plăcere în faţa micului ecran.

 

În luna noiembrie, TVR 2 și TVR 2 HD au pregătit o listă bogată de filme, producţii de aventuri şi acţiune, dar şi filme romantice care te vor face să trăieşti din plin alături de personaje.

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 20:10, TVR 2 va difuza una dintre cele mai apreciate producţii în regia lui Robert Redford, "Cândva pe aici trecea un râu", film pentru care a primit un Oscar pentru cea mai bună imagine și, în cadrul aceleași ceremonii, două nominalizări la categoriile cel mai bun scenariu și cea mai bună coloană sonoră.

S-a speculat că Brad Pitt ar fi un fel de frate mai tânăr al lui Robert Redford, iar pentru fani întâlnirea celebrilor actori pe platourile de filmare, în 1992, în "Cândva pe aici trecea un râu", a produs o imensă satisfacţie. După colaborarea cu Brad Pitt, Robert Redford declara pentru revista Première: “Când am lucrat împreună la A river runs throught it, era o relație de actor-regizor. În acea vreme nu l-am angajat pe Brad Pitt pentru că ar fi avut o asemănare cu mine sau pentru culoarea ochilor sau a părului. L-am găsit pentru că mi s-a părut că poate încarna un anumit prototip al tânărului american ideal.”

Suntem în Montana, anii ’20, iar în centrul poveștii lui Robert Redford, "Cândva pe aici trecea un râu", se află Norman (Craig Sheffer) și fratele lui, Paul (Brad Pitt). Norman este fiul responsabil, în vreme ce Paul este rebelul familiei. Dimineața, ei sunt la școală și studiază religia, în timp ce după-amiaza merg la pescuit de păstrăvi pe râul Blackfoot. Pe măsură ce cresc, cei doi au momente în care se revoltă împotriva tatălui lor.

La TVR 2, iubitorii filmului românesc pot viziona, duminică, 17 noiembrie, de la ora 13.10, "La capătul liniei", un film românesc din 1982 regizat de Dinu Tănase. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Mircea Albulescu, Dan Condurache, Ioana Crăciunescu.

(oar_w460)

Un maistru turnător este implicat într-un grav accident de muncă. După ispășirea pedepsei, împreună cu un tânăr prieten, se angajează într-un combinat siderurgic la „capătul liniei” ferate, într-un oraș de provincie. Aici maistrul va găsi și dragostea unei femei aflată și ea la o răspântie a vieții.

Actorul Mircea Albulescu deţine rolul principal şi în cel de-al doilea film al zilei de duminică. De la ora 20:10, TVR 2 va difuza "Înghițitorul de săbii" un film anului 1981, regizat de Alexa Visarion după propriul scenariu. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Mircea Albulescu, George Constantin, Victor Rebengiuc și Ștefan Iordache. Filmul descrie viața unui fost artist de circ care își câștigă traiul din prezentarea în sate și orașe a unui număr de senzație intitulat „Înghițitorul de săbii”. Scenariul este o adaptare a povestirilor „Moartea înghițitorului de săbii” și „Revoltă în port” de Alexandru Sahia și a schiței „Vine doamna și domnul general” de Gheorghe Brăescu.

(oar_w460)

Pentru cinefili, pe 17 noiembrie, de la ora 22.10, FILMUL DE ARTĂ va difuza „Adio, concubina mea!” (FAREWELL, MY CONCUBINE/BA WANG BIE JI - China, Hong Kong, 1993), o producţie în regia lui Chen Kaige,  cu Leslie Cheung, Li Gong şi Fengyi Zhang care s-a bucurat de foarte multe premii. Printre trofeele pe care le-a primit se numără Palme d'Or şi premiul FIPRESCI la Festivalul de Film de la Cannes, Globul de Aur şi premiul BAFTA pentru cel mai bun film străin, nominalizare la premiile Oscar pentru film străin şi imagine, nominalizare la premiul Cesar pentru film străin.

(oar_w460)

În China anilor 1920, doi băieţi orfani îşi petrec copilăria la şcoala dură a Operei Peking, înfruntând împreună dificultăţile fizice şi mintale, pentru a deveni actori desăvârşiţi. Zece ani mai târziu, Cheng şi Duan au ajuns adevărate staruri, identificându-se cu personajele lor din spectacolul "Adio, concubina mea", în care Cheng interpretează rolul feminin în travesti. De-a lungul următoarelor decenii, relaţia lor aproape simbiotică de pe scenă şi din viaţa reală-deşi Duan se căsătoreşte cu o prostituată, spre disperarea lui Cheng-reuşeşte să supravieţuiască marilor schimbări istorice prin care trece China, de la al Doilea Război Mondial până la sfârşitul Revoluţiei Culturale, în anii '70. Destinele celor doi rămân legate vreme de jumătate de secol, în ciuda geloziilor, a greşelilor şi a trădărilor, într-o poveste tulburătoare în care arta şi istoria se împletesc, transformând vieţile omeneşti.

***

Mai multe informații despre programul filmelor la TVR 2 și TVR 2 HD aflați aici.

FILM.TVR.RO

Logo

 
”Dăruiește Românie!”, o nouă întâlnire cu artiști îndrăgiți, sâmbătă, la TVR 3

Victoria Cociaș, Ozana Barabancea, Alexandra Ungureanu, Andreea Toma, Doru Isăroiu & Red Parlament sunt așteptați de Carmen Târnoveanu la ...

Schimbări în ordinea de desfășurare a Finalei Eurovision Song Contest

Ediția 68 a Eurovision Song Contest introduce o schimbare în modul în care este decisă ordinea de desfășurare a Finalei. Artiștii pot alege să ...

„Lumea de aproape”: Viitorul înseamnă educație | VIDEO

Marți, 16 aprilie, de la ora 17.30, la TVR Craiova am aflat subiectele dezbătute în cadrul  conferinței ,„ParentingNet”.