loader
Foto

În laboratorul mental al celui mai nou muzeu din România

„Vizual” ne invită sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 20:30, în Muzeul Abandonului. Emisiunea poate fi urmărită la TVR 3 şi online pe TVR+.

 

Organizat 100% online, spațiul este unul al recuperării amintirilor, poveștilor și mărturiilor din jurul uneia dintre cele mai dureroase realități ale României din ultimele decenii: abandonul copiilor.

(w882) Vizual, Oa

Infamul cămin-spital pentru minori irecuperabili de la Sighet, rușinea românească făcută cunoscută la începutul anilor nouăzeci în toată lumea, reprezintă cadrul regenerat virtual în care se înlănțuie - organic și participativ - episoadele fenomenului abandonului, de la începuturile sale în perioada decrețeilor, până la fațetele pe care le ia în timpurile pe care le trăim.

Invitata mea este Oana Drăgulinescu, manager cultural, inițiatoarea și fondatoarea Muzeului Abandonului.

(w882) Vizual, Oa

În partea a doua a emisiunii, Andrea Duță ne poartă într-un alt laborator: cel în care s-a imaginat cea mai recentă expoziție a Naianei Vatavu, prezentată de Galeria LaBorna din București.

***

Realizator: Marius Constantinescu

Producător: Bianca Florea


 
De Ziua Naţională, TVR a prezentat eroii dintre noi, la Gala „Omul anului” | VIDEO

Televiziunea Română onorează eroii anului 2023! Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României, ora 21.00, TVR 1 a difuzat Gala „Omul anului”, ...

1 Decembrie - Dublă aniversare la TVR CULTURAL

1 Decembrie - Dublă aniversare la TVR CULTURAL

publicat: Vineri, 01 Decembrie 2023

De Ziua Naţională a României, TVR CULTURAL aniversează un an de când şi-a asumat misiunea de a readuce arta, cultura și dezbaterea de idei în ...

"Dincolo de alb și negru" cu Alexander Hausvater

publicat: Vineri, 01 Decembrie 2023

O incursiune în universul HAUSVATER la "Dincolo de alb și negru", sâmbătă, 2 decembrie, ora 17:00, la TVR 1 și TVR+.