loader
Foto

În căutare de sens, pe Lacul Baikal - episodul 4 „Rusia necunoscută”

În cel de-al patrulea şi ultimul episod al documentarului Rusia necunoscută , Christof Franzen călătoreşte spre Lacul Baikal, unul dintre cele mai mari lacuri din lume. Ar trebui să existe locuri care îţi dau putere şi energii speciale? Duminică, 20 septembrie, de la ora 15.30, la TVR 1.

 

După 10 ani în care a fost corespondent în Rusiei, Christof Franzen se întoarce în Elveţia. Dar, ca o concluzie pentru timpul petrecut acolo, ar vrea să abordeze şi provocări complet noi. Şi astfel ne invită în propria sa aventură personală în Rusia. Îi putem fi parteneri de călătorie duminică, 20 septembrie, de la ora 15.30, la TVR 1.

Pentru Christof Franzen, călătoria în Lacul Baikal reprezintă un fel de provocare specială: a fost acolo de mai multe ori pe plan profesional, iar localnicii i-au tot spus să viziteze insula Olkhon. Este un loc frumos şi cu putere spirituală.

Dar pentru acelaşi Christof Franzen, aceasta este o încercare delicată, deoarece problemele spirituale nu prea reprezintă preocupări de interes pentru el. Criza Crimeei sau mişcările lui Putin sunt mai inteligibile pentru el decât inspiraţia generată de un şaman. În plus, subiectele legate de credinţă sunt un domeniu privat pentru el, experimente spirituale, în faţa camerei, cu atât mai puţin.

Cu toate acestea, călătoreşte la Lacul Baikal şi acceptă provocarea. În acea zonă, putem întâlni nu numai ortodocşi, ci şi budişti şi mai ales şamani: după sfârşitul Uniunii Sovietice, cu toţii îşi pot exersa din nou credinţa. Baikal este considerat un Mecca spiritual. Poate că apele adânci - pentru că Baikal este cel mai adânc lac din lume – atrag, de fapt, oameni cu adevărat profunzi.

(w882)

Fie cu ajutorul tămâiei sau sub banderole colorate ori pe o paletă verticală, sensul este căutat în moduri diferite. Şi poate chiar găsit. Şi chiar dacă Christof Franzen simte ceva din energia locului sau nu, dacă vede interiorul cortului tradiţional de meditaţie al şamanilor sau nu, o călătorie în necunoscut este garantată în orice caz.

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Contractul de asigurare și contractul de întreținere

Luni, 29 aprilie, de la ora 21:00, TVR Internațional transmite o nouă ediție ”Avocatul dumneavoastră”.

Cine va tăia Nodul Gordian? Alianțe și conflicte în Orientul Mijlociu, o dezbatere în emisiunea „Omul și Timpul”

La TVR Cultural, Rafael Udriște ne așteaptă duminică, 28 aprilie, de la ora 17:00, la o nouă ediţie „Omul şi timpul”. Alături de invitatul său, ...

România - hub universitar important în domeniul învăţământului medical | VIDEO

La  emisiunea cu titlul inspirat din Constituţie, „Articolul VII" - Românii din străinătate, s-a discutat despre deficitul de personal din ...