loader
Foto

Galerie foto

Împreună pentru comunitate, sâmbătă la TVRi

Al treilea episod din Regiunea Cernăuți ne-a spus povestea unui sat de români din Ținutul Herța, care include bătrâni dar și fii ai satului care trăiesc în alte părți ale Ucrainei, dar nu uită de unde au plecat. Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 14.30, la TVR Internațional!

 

Localitatea Mihoreni datează din anul 1468, deşi sătenii cred că este mult mai veche. Aici trăiesc peste 2000 de români. Ion Cerbu este unul dintre locuitorii satului. A plecat la studii în oraşul Viniţa şi, după absolvirea facultăţii, şi-a deschis o firmă de construcţii.

(w882) Ucraina -

Dar nu a uitat de satul natal şi, pentru că ştia că aici este nevoie de proiecte pentru ridicarea traiului oamenilor, s-a gândit să propună elevilor şcolilor din sat un concurs cu proiecte numit “Planul de afaceri al unei firme private”. Anul acesta concursul a avut cea de-a doua ediţie. Au participat 10 elevi, trei dintre ei fiind câştigători.

(w882) Ucraina -

În sat sunt două biserici, şcoală, grădiniţă, bibliotecă. Una dintre localnice, în vârstă de 80 de ani, este recunoscută pentru cămăşile pe care le-a cusut toată viaţa, cu motive româneşti.

Descoperiți povestea acestei comunități într-o nouă ediție "La un pas de România".

Realizator: Melania Trifu

 

FILM.TVR.RO

Logo

 
Dirijorul Paavo Järvi, câștigător al Premiului Grammy, la „Podcasturile TVR#Enescu”, în 27 aprilie, la TVR Cultural

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 13.00, TVR Cultural îi invită pe telespectatori la „Podcasturile TVR#Enescu”. Invitatul Valentinei Băințan este ...

"Lili Marleen", la Telecinemateca, pe TVR1 | VIDEO

publicat: Marţi, 23 Aprilie 2024

Dacă e marți, este "Telecinemateca" la TVR1! Pe 23 aprilie, de la ora 22:00, vedem drama „Lili Marleen" (Germania, 1981).

Baletul „Frumoasa adormită”, combinația perfectă între basm și inovație artistică, în 23 aprilie, la TVR Cultural

Marți, 23 aprilie, de la ora 22.02, TVR Cultural îi invită pe telespectatori să urmărească spectacolul ce reinterpretează celebrul balet ...